上水一週年upgrade part 2, 黑色誘惑

話說上個星期終於到齊貨,於是週末同佢o地死過~~~

先睇返一年前o既模樣.....

主要組件係Feser 3分薄喉、BP 3分鎖咀、D5泵、Koolance top、HK 3.0 CPU block、EK E760 block、Feser 360排.

睇睇今次有乜upgrade~~

主要用晒BP 4分酷黑鎖咀,以及Feser 4分黑色粗喉.

再加多一隻外置140.3

CPU 360及一d走喉情況

底板上Feser 360仍然係一個難題.....今次我用o左3件o野去解決......

1. 底板上呢粒2分牙

2. 再上呢條蛇

3. 再上鎖咀.

呢個就係結果.

泵同top亦都upgrade o左,Koolance PMP 450 x 2 + EK Dual D5 top

水樽係BP Z Ultra POM, 當中用Koolance 5-way nozzle body加45度頭連接,其中兩個接口落o左溫度計

為o左方便搬機,140.3用o左兩對Koolance QDC

最後係全貌~~

水道走法係:

泵 -> EK E760 block  -> Feser 360  -> CPU 360 -> ThermoChill 140.3 -> res -> 泵.而家兩隻泵都只係開兩度,但係d水都好猛,兩block兩排完全冇難度~~ 再加block都唔係問題~

Part 3不日上映~

我早排裝過部機, 上面喉過窿同ching一樣

回復 2# BEGD

Ching你唔係X2000F咩?何來有o個個窿?

回復  BEGD

Ching你唔係X2000F咩?何來有o個個窿?
K_C_ 發表於 2010-8-3 12:05

ching~~~2隻d5 更係啦   我希望明天有野收啦

呢區都好耐無見毒兄出post喇喎
睇你咁整我又手痕痕, 入左隻KP240排返黎,諗住拆前置硬碟架黎上佢既, 但一諗到D喉點走先順眼就停哂係度... 仲有就係最煩係張顯咭唔搵野勾住佢, 就會有間歇性開唔到機個問題...
玩得水就好煩, 你知我又係果D無錢解決問題果D人黎

回復 5# simplekk

你唔係由360 + 240變o左做480咩?仲加返隻240?

回復 3# K_C_

我爆咗上層hdd架用嚟放排同多條loop, 得閒會post上嚟

回復 6# K_C_
咪係囉.. 真係屎忽痕...
不過遲下會將D風扇丟返轉哂佢做抽風出箱外, 同托人整左個480渠蓋

仲度緊點用靚仔D既方式整個架去固定張display card...

呢幾嘆野就必搞

回復  K_C_

我爆咗上層hdd架用嚟放排同多條loop, 得閒會post上嚟
BEGD 發表於 2010-8-3 15:27

唔急,不過要快~~~~

回復 8# simplekk

我就從來都係抽出.....抽入正常係涼少少,但好難搞隔塵........都係抽出算.

要靚仔咁樣撐住display card,用呢個啦~~

http://www.powercolor.com/tw/products_Accessories_features.asp?id=1