1張590 無oc + 2600k 一個240冷排夠唔夠?

如題....
H100想轉行水冷..
因為張590好熱-___-

另外如果要轉水冷..
想問一下邊到有呢水冷既野買?
同埋計埋水冷頭背版...全部野 畢直5k 夠唔夠??

不能更同意
samtch 發表於 2011-10-20 12:38

C 兄你覺得應該點呢?@@

回復  gn01934130

我睇你都係用CD-ROM位水箱連PUMP, 你得兩隻排, 我會一個LOOP行晒
PUMP->VGA BLOCK->24 ...
isodummy 發表於 2011-10-20 09:29

係啊@@

我睇你都係用CD-ROM位水箱連PUMP, 你得兩隻排, 我會一個LOOP行晒
PUMP->VGA BLOCK->24 ...
isodummy 發表於 2011-10-20 09:29

不能更同意

回復 142# gn01934130

PUMP->VGA BLOCK->240排->CPU BLOCK->360排->PUMP, 咁應該係最好走喉

頂同後掛用幾大既排? 照睇你張圖都係PUMP->BLOCK->排->BLOCK->排->PUMP ...
isodummy 發表於 2011-10-20 00:27

頂係240
掛排係360

回復 140# gn01934130

頂同後掛用幾大既排? 照睇你張圖都係PUMP->BLOCK->排->BLOCK->排->PUMP

回復 139# isodummy

我最後係咁..
但咁走法得唔得??
令外zaisa123 c兄話咁樣會無咁好..

咁應該點樣先可以2個排分開@@?

回復 138# gn01934130

我覺得真係要睇你用咩箱, D排, 泵, 其他野可以放既位置, 之後再計劃D喉點走.
如果硬要就BLOCK->排, 可能D喉已經走到亂晒籠, 到時不如選走喉容易D

就我個人黎講 覺得唔太好 0.0
因為始終D水經過左 張卡 變熱左 再去番CPU 到 咁流過CPU 既水咪唔係同室溫差 ...
zaisa123 發表於 2011-10-17 20:17

咁d管應該點走法@@?