想問一下r4e 點裝h100mm

用原先果個lga2011 係上到d 腳,.
但係個h100 4個位唔夠闊-.-

轉左lga 1155 架 再上埋h100 背板 用返1155 腳 上到盡都有d 鬆鬆地..
我見有人裝到-.-

我裝完上機 3.8g 1.3v 岩岩開機就6x-7x 度
咁係正常定係因為少少鬆

知道既c兄 幫下小弟thx...

H100 應該有兩組"羅絲" 分別係
兩邊一樣長 , 一長一短
兩邊一樣長係用來裝775,1155/6,1366
一長一短係裝2011 , 短那邊直接上落去2011原裝SOCKET

回復 2# mark2010

C 兄我知道 就係用2011 腳 落返2011 hs 個h100 放上去 係唔岩位...

用r4e 跟黎果個(1145) 就可以上返h100 個背板
但好似唔係好夠實咁d腳..

位 回復  mark2010
C 兄我知道 就係用2011 腳 落返2011 hs 個h100 放上去 係唔岩位...
用r4e 跟黎果個( ...
gn01934130 發表於 2012-4-2 21:01

2011 唔洗用H100跟那個背板 , 用返2011個原裝背板就OK

我知道啊...
但我好似呢隻圖咁-3-

回復 4# mark2010 [/b

回復 5# gn01934130
師兄你試下PM這個post既樓主問佢點樣裝H100
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D1

我知道啊...
但我好似呢隻圖咁-3-

回復  mark2010 [/b
gn01934130 發表於 2012-4-2 23:01

你塊R4E轉咗佢個 X-SOCKET ??
如果轉咗X-SOCKET 就要用裝1366個裝法

你先不要用R4E跟那個X-SOCKET , 用返2011原來個SOCKET
如下圖

再找出H100裝SOCKET 2011用的"羅絲" (一邊長一邊短)
如下圖

裝完"羅絲"後

你先不要用R4E跟那個X-SOCKET , 用返2011原來個SOCKET
如下圖

再找出H100裝SOCKET 2011用的"羅絲" (一邊 ...
mark2010 發表於 2012-4-3 02:23

我將個h100 打橫放就裝到了-3-
thx c兄!