[開箱] MIPS Iceforce HF CPU WaterBlock

尋日收到,係官網訂!由德國寄到嚟用咗差唔多兩個星期!個官網話寄DHL, 實制上係寄普通空郵!
德國佬都係吹水唔抹嘴!
http://mips-computer.com/
個冷頭連運費港幣$818!
外觀真係幾型!但係個包裝就好鬼似街邊貸!又似國產,好難令人相信係made in Germany!
下面條連結係德佬測評,話個效能同 hk3.0 差唔多!但又差過EK HF!
http://www.hardwaremax.net/wasse ... as-iceforce-hf.html

__ (1).JPG

__ (2).JPG

個冷頭共分四層。 最上層係2個三角型POM, 用嚟擰寶塔、快擰........
第二層用嚟分水、去水。 都係POM!
第三層係加壓片。佢同其他冷頭如EK, Heatkiller嗰啲整塊內置式唔同! 係成層過,射水落最底層(銅底)個面積大咗!估計個水阻可以細好多! POM
底層係Nickel銅底。 用45度交錯方式做微水道!

__ (3).JPG

都幾型! 忍者手裡刀咁款!

__ (5).JPG

真係好密,好似Aquacomputer嗰啲冷頭咁款!

__ (4).JPG

唯一敗北! 八嚿水都境然唔做埋鏡面!
我諗我都係用返個舊EK HF Copper好啲! 返正都買咗個黑色Top、#6加壓片、EK-LGA115x TRUE Backplate!

真係幾靚

bp fitting果度黎緊2日假期你ok?

回復 1# lcw1010

師兄你汁下第一張圖 比人知道你屋企地址

回復  lcw1010

師兄你汁下第一張圖 比人知道你屋企地址
yaocc0456 發表於 2012-6-22 18:52

我刪除唔到呀!救命!

回復 4# lcw1010

唔会瓜

回復  lcw1010

唔会瓜
yaocc0456 發表於 2012-6-22 18:57

係編輯裡面刪除咗,但係帖最底show返出嚟!
我死啦!

系上圖果度刪除

系上圖果度刪除
yaocc0456 發表於 2012-6-22 19:00

掂咗喇~~
繼續圖解!

真係幾靚

bp fitting果度黎緊2日假期你ok?
FeverMike 發表於 2012-6-22 18:42

非常ok!
請電聨!