求冷排風扇推介

目前有用緊2組 alphacool nexxxos st30 冷排 機箱用 780T  配 TT riing RGB 12 風扇 X 6
散熱效果唔大理想FULL LOAD 56度 GPU & CPU 左右 冇冷氣

目前考慮換以下求各位意見
GentleTyphoon  GT2150 / GT3000
EK-Vardar F3-120 (1850rpm)

另外
心思思想換 HD120 RGB 可能換完都唔會有太大分別

我用緊GT2150入TT riing漢堡排咁
GT2150個轉速頂多開到千三左右 再多就飛機起飛咁

首先要睇風壓數值 (Static Pressure )
風壓越大打排散熱能力越高
所以要買咩扇可以自己睇睇 ...
嘩!嘩嘩! 發表於 2017-7-1 13:10

係得 GentleTyphoon 無寫佢Static Pressure ( CFM 63 )
所以先問問有冇人用緊 ?

目前有用緊2組 alphacool nexxxos st30 冷排 機箱用 780T  配 TT riing RGB 12 風扇 X 6
散熱效果唔大理想F ...
ineedu 發表於 2017-7-1 11:08

我想買RGB 風扇用係冷排到,唔知有無師兄推介?
海盜HD120 RGB好似幾好咁,但風壓好似唔多夠?

我想買RGB 風扇用係冷排到,唔知有無師兄推介?
海盜HD120 RGB好似幾好咁,但風壓好似唔多夠? ...
tomtomtompk 發表於 2017-7-10 19:13

用緊sp120,其實好好風
hd120仲高轉過sp120,自己諗~

btw hd140居然無得單隻唔要控制器
濕濟到呢...

用緊sp120,其實好好風
hd120仲高轉過sp120,自己諗~
seed00 發表於 2017-7-10 20:09

你用係冷排到?

用係冷排效果如何?

你用係冷排到?

用係冷排效果如何?
tomtomtompk 發表於 2017-7-10 20:14

咁我又唔係隊冷排既...
放前置抽風入去only
單純人肉手探
不過啲野set好左唔想郁黎試了

同埋我都未起好set水冷,無得試