新手第一次上水 點揀料好

機箱用umx1 plus
z370 itx 8600k
gtx970

第一次上水 係咪用淘寶件好?
有冇推薦 同埋umx1 plus 上水會唔會好難搞

via HKEPC IR Pro v2.1.0 - iPhone

預算?

軟定硬管?

via HKEPC Reader for Android

預算?

軟定硬管?

via HKEPC Reader for Android
Athlon神64 發表於 2018-3-1 19:39

想整硬管

預算都唔識點計 我見淘寶的幾百到幾千都有

第一次想整套平小小 涼過原裝fan就ok了

via HKEPC IR Pro v2.1.0 - iPhone

可以的話, 改用 MATX 主板會較好, 因為 GTX970 幾熱下, 再加 8600K 超頻, 一隻 240 水排一定唔夠, 一定要 ...
snap820 發表於 2018-3-2 01:36

thx 如果 機頂120排 機底再加240排 咁樣會唔會好d?

同埋而家970 換左散熱膏都會90度 換左水冷會唔會好D

正如圚中所示, 一窆係咁擺, 所以走喉都幾考功夫
至於張 970, 落左全覆蓋水冷應該會低温少少, 始終隻  ...
snap820 發表於 2018-3-2 05:20

因為我有位置限制 D350xW220xH350 最極限既size 所以剩係睇岩sg13 同 umx1 plus 但見umx1 plus有人上到水冷 個溫度應該好d

開始上淘寶望下料先 多謝師兄解答 你放圖出黎個個箱都好靚仔 希望到時整個陣唔會出事啦

Fractal Design Nano S Case dimensions (WxHxD): 203 x 330 x 400mm
snap820 發表於 2018-3-2 05:38

太長 放唔落

新手用硬管有D難度,,建議你買多幾條黎屈