軟管上水~最後遺照

軟管上水~最後遺照

以為水冷液唔導電,死板了
過幾日再來~AMD 2200G 呢次會小心啲.......頂到AM4 3仔

回覆 1# kf

唔錯
再怕就搵三防漆喷塊版

要寫明不導電才不導電,
而且用過一段時間都會變成導電.

最少等六個月,泰萊啦

點漏法?

望住呢張相 睇睇個格局 我話畀你聽 唔係漏水死 有玩開水冷嘅師兄 可能忽略壓力問題
玩嘅時候 想像中 水樽水泵 放上面 大水箱 放下面 要有一定推力 先可以 整個系統 水道循環
當時如果堅持玩水冷安全程序 一定唔會死板 應該入水口落個快擰 接住條 約一呎長喉管入水 絕對安全
水 喺入水位置 噴射出嚟 一開始可調速水泵 轉速教最慢 冇問題 下面水箱 約三分二滿 覺得水流太慢 有少少唔旭 加大水泵轉速 上面小水樽瞬間無水 斷電 電光火石之間 壓力回流 就gg了 諗住用唔導電水冷液 抹乾之後一定冇事

水冷液 應該都係可靠嘅 應該塊底板 本身有塵 水冷液溝埋啲塵被污染( 玩咗大約十分鐘 突然冇畫面 熄機 重開 冇反應)

卡同ram 冇事

睇完其實係你自已唔小心
最住要係正式開機前試水前
第一件事就係鋪 Kitchen paper 或廁紙  (呢到無講 youtube 都有 )

不是因沒有用喉碼嗎?-個也沒有!

不是因沒有用喉碼嗎?-個也沒有!
LAWEDDIE 發表於 2019-3-3 20:36

哈哈哈 師兄唔講我都無留意
啲快擰個擰去晒邊???