[教學] 想幫部腦上分體水,之前完全未玩過,想問下個水路有冇問題

機箱係追風者614 LTG,個水路打算由D5泵,先落下面240冷排,之後去VGA夾具,然後去上面360冷掛,再去番CPU夾具,之後入番泵,宜家想知就係如果行完CPU之後,D熱水直接落泵,會唔會整死個泵,同一個泵夠力行晒呢個水路嗎?想各位師兄教下路.

無問題

所謂熱水最多得50-60 度水 (唔超得 40幾度 )
又唔係滾水  D5泵本身都帶熱
所以無問題

明白,唔該驚你唔識師兄,想問下以呢個機箱,如果行兩個掛,咁行法是否已經比較順路呢?
另外係淘記睇左一輪,打算買Bykski呢隻牌子D野,OK的嗎?

明白,唔該驚你唔識師兄,想問下以呢個機箱,如果行兩個掛,咁行法是否已經比較順路呢?
另外係淘記睇左一輪,打 ...
cowegg 發表於 2019-3-31 18:56

咁擺位已經係最順路Bykski 同 Barrow 係大陸算係最信得過同最多人用 ( 有錢就一定用 Bitspower  .或外國牌字 )

明白,唔該師兄

明白,唔該師兄
cowegg 發表於 2019-3-31 21:29

Bykski 如果係一體水箱水泵個款D5,留意係雞D

via HKEPC Reader for Android

回覆 6# kelvin2517

我睇中呢隻,再加一個150水箱,https://item.taobao.com/item.htm ... &id=35040884680
我都想知佢D D5泵得唔得,定係泵要係香港買

同宜家都想緊行14MM定16MM喉好,我呢個機箱行16MM好似有D迫咁

回覆  kelvin2517

我睇中呢隻,再加一個150水箱,
我都想知佢D D5泵得唔得,定係泵要係香港買 ...
cowegg 發表於 2019-4-1 01:10

依個D5係入口野,正正常常咁,手動速度
唔好買水箱水泵一體那款就OK

同宜家都想緊行14MM定16MM喉好,我呢個機箱行16MM好似有D迫咁
cowegg 發表於 2019-4-1 01:25

我只知D人話軟管內徑10MM最好,外俓就睇需要。我自己穩陣D選左16MM外俓