上水前請教大家有無野漏

之前等緊新電腦硬件到,一直未上水。
依家差不多齊晒料,由於身邊已經無人玩電腦,都唔好講分體水,唯有上黎問下,有無野漏左。

水泵水箱:Bitspower D5 Pump and 150mm Reservoir Combo, RGB 12V, Black/POM
快擰:Bitspower 3分厚軟管快擰X10
冷排: Black Ice  Nemesis GTR 360 
風扇:Noctua NF-A12x25 X3
水冷頭: Bykski FR-CU-RA-2018-V2 
水管:Bykski三分厚軟管奶白色2M
水冷液:Alphacool CKC Cape Kelvin Catcher Fluid

唯一水冷頭有D想用好D,換成EKWB EK-Velocity Nickel/Plexi,大家覺得依款新EK 水冷頭點睇?

我只有CPU上水,因為我一年打機未必有兩星期。唔知大家覺得仲有咩漏要買呢?

THX各位。

via HKEPC Reader for Android

熱風槍同彎管器

Just kidding

軟管既已經齊曬
位夠既可以買多3隻貓玩Pull push

之前等緊新電腦硬件到,一直未上水。
依家差不多齊晒料,由於身邊已經無人玩電腦,都唔好講分體水,唯有上 ...
kelvin2517 發表於 2019-3-31 22:32

EK 冷頭點計效能一定好過Bykski
有冇放氣嘩佬??

同放水閥?

PS : push/pull 係比啲維持10年前上水嘅人用
現代人用現代高風壓扇& 依家啲箱好大咩

EK 冷頭點計效能一定好過Bykski
有冇放氣嘩佬??

同放水閥?

PS : push/pull 係比啲維 ...
驚你唔識 發表於 2019-4-1 05:33

放氣閥有買,不過就平價Bykski。
放水閥就無買,本來諗住買買三通,對絲,放水閥,但諗諗下用兩年換野成件拆過,所以就無買 我水冷液都買透明,打理都易D。

另外,想問下厚排,風扇push定pull好D?

放氣閥有買,不過就平價Bykski。
放水閥就無買,本來諗住買買三通,對絲,放水閥,但諗諗下用兩年換野成 ...
kelvin2517 發表於 2019-4-1 08:52

GTR 冷排同第二啲冷排唔同
係有分push or pull 係要睇你水路點走
盒入面有張細紙 ( 得GTR先有 ) 到時你睇咗你會明我講咩

GTR 冷排同第二啲冷排唔同
係有分push or pull 係要睇你水路點走
盒入面有張䌷紙 ( 得GTR先有 ...
驚你唔識 發表於 2019-4-1 09:25

Thx ching

其實都有D後悔買GTR,如果有得重新選一次,就買GTS 360算數,應該都夠用,同比較易吹透。

Thx ching

其實都有D後悔買GTR,如果有得重新選一次,就買GTS 360算數,應該都夠用,同比較易吹透。

vi ...
kelvin2517 發表於 2019-4-1 13:45

用過你就知GTR 正 (返唔到轉頭 )
到時就會話 " 好彩買咗GTR 冷排 "  

用過你就知GTR 正 (返唔到轉頭 )
到時就會話 " 好彩買咗GTR 冷排 "   ...
驚你唔識 發表於 2019-4-1 13:51

Thx Ching 講解咁多野,等埋EK冷頭應該無乜問題。

Last 講,本身唔係選bitspower D5水箱水泵,而係Aqua D5 Next +watercool heatkiller tube 100,點知買既時候Watercool heatkiller無晒貨,又唔想等,就退而求其次。(因為想揾直徑約7CM水箱比較穩陣夠位,又要靚仔選擇唔多)
兩邊其實價錢差不多,分別不大   

回復 5 #驚你唔識

我隨手掉左張紙, 寫咩架

回復 驚你唔識

我隨手掉左張紙, 寫咩架

iamkit 發表於 2019-4-2 14:04

GTR 係有分出入水
同有分風扇吹入定吹出