似乎唔見人講下水冷頭既比較

定係差唔多 純粹睇材質

定係差唔多 純粹睇材質
gakko 發表於 2019-9-19 22:59

有乜好比較?
只要話來佬貨好就一定有班土砲幫走出嚟話大陸貨差唔多姐( 溫度差幾度都話差唔多)
來佬貨通常(大廠) 非人為在保養期出事都會有保障 ( 包括其他硬件)
大陸貨呢就............................................食自己啦 淨係呢樣以經無得比
何況材質
所以講嚟都.............嘥氣!

咁我就單純問下呢隻係呢個價位高唔高質啦
alphacool NexXxoS xp3

https://www.amazon.com/Alphacool ... hrome/dp/B00IF6P6YG

水冷頭材質
微水道設計
蓋個設計(有啲有埋溫度/水流監察

via HKEPC Reader for Android

咁我就單純問下呢隻係呢個價位高唔高質啦
alphacool NexXxoS xp3
gakko 發表於 2019-9-20 10:02

佢上一代  Eisblock XPX 就幾好唔錯
呢代就唔知, 不過應該幾好,用得過

我覺得最緊要個款自己鍾意

玩水冷講樣多過效能同錢

via HKEPC Reader for Android

https://www.techpowerup.com/review/alphacool-eisblock-xpx/7.html
tpu有比較,溫度差距幾乎係誤差範圍
第一果個係VARIO Ver.幾有趣既設計,唔知有無師兄玩過

tpu有比較,溫度差距幾乎係誤差範圍
第一果個係VARIO Ver.幾有趣既設計,唔知有無師兄玩過 ...
gundamdxhk 發表於 2019-9-20 01:33 PM

我就想知PVD/.925 silver果隻二千幾蚊既可以降幾多度
記得好似之前有ching買過post過

其實一般黎講都係相差1-2度,買個自己鐘意既樣比較好
我自己就鍾情於全銅full nickel block,最憎膠面

XP3墊底

Eleven