自組水冷機箱推介大約1500hkd 內,謝謝大家

想試自組水冷裝到360mm 冷排x2 40mm厚/420mm 加280mm 冷排 28mm厚。睇過Phanteks P600S 如前裝420mm,頂只可裝280mm。想知道360mm 冷排x2定420mm加280mm冷排散熱效果好??

咁就phanteks p600s啦

via HKEPC Reader for Android

聯力o11 d xl也行,可上360x3

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)

聯力o11 d xl也行,可上360x3

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)
ok041094 發表於 2020-6-16 12:05

謝謝ching 分享,我唔會玩 二張gpu sli 360mm 冷排x2夠了,但可行厚排。

謝謝ching 分享,我唔會玩 二張gpu sli 360mm 冷排x2夠了,但可行厚排。
arfatt 發表於 2020-6-16 13:21

O11D XL
上排最厚可以45mm(單風扇)
下排最厚不擋pcie槽就是60mm(單風扇)
側排可以上水導版/第三個排,背倉空間是50mm,塞薄排也行的

O11D XL可以側水道板/前水道板,上水機箱算不錯的選擇了

O11D XL
上排最厚可以45mm(單風扇)
下排最厚不擋pcie槽就是60mm(單風扇)
側排可以上水導版/第三個排, ...
ok041094 發表於 2020-6-16 14:15

謝謝ching,啱啱在正刀睇左係好正,我想行軟喉唔玩水道版了。

謝謝ching,啱啱在正刀睇左係好正,我想行軟喉唔玩水道版了。
arfatt 發表於 2020-6-16 14:44

軟管用水道板也是行的,90度接頭多用一點就行了

軟管用水道板也是行的,90度接頭多用一點就行了

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0) ...
ok041094 發表於 2020-6-16 16:44

謝謝ching 回覆,最後選了phanteks 600s 因可行420mm 加280mm 冷排同機箱尾可用140mm風扇,想用D5 泵大約1100L/h。我現在用緊deepcool matrxx 50 行arctic p14 140mmx5 同arctic p12 120mm x1。140mm風扇大風同風力大,140mm如同一轉速靜120mm好多。

謝謝ching 回覆,最後選了phanteks 600s 因可行420mm 加280mm 冷排同機箱尾可用140mm風扇,想用D5 泵大約1 ...
arfatt 發表於 2020-6-17 17:26

期待CHing的水冷post

期待CHing的水冷post
ok041094 發表於 2020-6-17 19:14

今日啲嘢到晒,一開始砌冷排螺絲30mm唔夠長arctic 140mm有27mm厚同風扇想裝冷排前面,明日去買35mm 先得 。