[開箱] Aklla A4 Pro

之前比師兄毒到, 入左呢隻Ghost S1既"翻版", 其實個佢比正版S1大, 砌機難度會低D

上色既一致程度好even, 所有side panel都無安裝唔到, 切割得岩岩好,
但都唔係完美, 可能佢地細品牌, QC差D, 我買既呢個箱, 其中一塊側板花左,
因為唔明顯, 所以廢事換了

小弟係舊料裝新箱, spec都不是咁好, 大家見笑,
主要用途係放係大廳做3號機, 有朋友上黎果陣用大電視打下機

Spec:
Ryzen 5 2600 (←本來係舊機1700X, 同朋友交換左粒U, 佢用黎做下virtual, 多cores有用)
Trident Z 8GB 3200C14*2
AsRock Gaming B450i
RTX2080 (+EK block)
Alphacool Eis Solo CPU Pump Block AIO
Alphacool ST30 240
Artic P12 *2
(風扇都係1300RPM定速; CPU 4.0Ghz@1.35)

4K電視玩兩粒鐘尼亞(單機驚),
CPU大概同GPU大概50-67度浮動, 目前感覺良好~

thanks for sharing

AKLLA唔係用到280?

以呢套板同散熱
上3700X都夠

AKLLA唔係用到280?
nelsonlee130 發表於 2021-4-16 15:30

佢套機張卡熱過CPU好多
用240留條隙走張卡D熱風都好