最新版 Bitdefender 又有 Network Throughput 問題

最新版 Bitdefender 又有 Network Throughput 問題

最近發現SPEEDTEST 唔再足速..  但Internet 受太多外來因素影響,
於是又試下係local network 下用Fastcopy 由NAS 抄File 去desktop.

以前: 100MB/S
現在: 55-65MB/S

Bitdefender 已經唔係第一次咁樣出問題...
我記得上次都拖左幾個月先整番好

In addition, Bitdefender would become unstable after scanning millions of files.

佢仲BLOCK 晒我D REMOTE DESKTOP...

依家新版有個非常 大大大的 BUG
我用Fastcopy 由 NAS 抄去Local Disk, 抄左1TB多D時,
已經見果果bdservicehost.exe 同我食左17GB RAM...
仲會KEEP 住增加...我頭先去左整野食, 番黎部機直接REBOOT 左...
唔駛問都知係佢最終食哂部機都RAM, 搞到藍屏Reboot...

依家新版有個非常 大大大的 BUG
我用Fastcopy 由 NAS 抄去Local Disk, 抄左1TB多D時,
已經見果果bdservi ...
kamcm 發表於 2021-3-10 14:12

Luckily I did not pay for the full version

Luckily I did not pay for the full version
pc1668 發表於 10/3/2021 15:06

之前有特價, 所以大家都玩....

呢隻野係好有問題
未到期我都del左
https://www.hkepc.com/forum/view ... page%3D1&page=1

呢隻野係好有問題
未到期我都del左
賣火柴的小男孩 發表於 2021-3-15 23:09

Total security unlimited devices 我之前一買買左4年....
而家仲剩番1年多D..打算將就用住先...等Kaspersky 減價就入手.

呢隻野係好有問題
未到期我都del左
賣火柴的小男孩 發表於 2021-3-15 23:09

I've uninstalled it after 2 days of trial.  Now using TotalAV free.

最近發現SPEEDTEST 唔再足速..  但Internet 受太多外 ...
kamcm 發表於 2021-3-10 04:13

大概要ivy bridge等級4線程cpu效能先唔會拉低1000Mbps期望速度。
    例如我有fx-9830p,只要裝bitdefender total security,速度都會跌一大截,得400-500Mb左右;Athlon 3000G、E3-1220v2和3600x都冇咩影響,冇咩影響,大概945Mb。如果crossover兩部,realtek lan可以去到118 MB/s。如果有用咗hyper-v,全部都會跌速,但唔算好多。