新手試試 --- LED 閃燈

中左毒,等唔切團購Arduino,
....
搵左粒RGB LED,搞左個低階閃燈。

陰公...將粒 RGB d 腳整成咁

rgb led我好想買d玩下
淘寶買$0.78一粒 (最少100粒)
如果有人一齊買就好

原帖由 扣肉6600 於 2009-6-9 22:08 發表
如果有人一齊買就好

係都係玩matrix
[flash]http://www.youtube-nocookie.com/v/14Ae5uXG7q0[/flash]

原帖由 燕飛 於 2009-6-9 22:22 發表

係都係玩matrix

個matrix個pin assignment係呢到

原帖由 扣肉6600 於 2009-6-9 22:08 發表
如果有人一齊買就好

你講緊的是 5MM 的吧.
唔係為左整 matrix 的話, 買大粒d, 8mm 12mm o個d 會玩得開心d

我諗緊有冇可能整粒 5W 的 RGB 落電筒玩

原帖由 qazwsxedcrfv000 於 2009-6-9 22:33 發表

個matrix個pin assignment係呢到

8x8......一粒都未識玩.....
小弟仲要a51..........

原帖由 zonebaby 於 2009-6-9 17:41 發表
中左毒,等唔切團購Arduino,
試玩塊USB LCD板.....試下洗左佢,改寫推粒.......
搵左粒RGB LED,搞左個低階閃燈。

早知你甘用就把PCB 插母反轉焊

燕飛兄
matrix video 攝於 industrial training centre?

原帖由 singleup 於 2009-6-10 09:38 發表
燕飛兄
matrix video 攝於 industrial training centre?

ya
全超光LED