8051線路設計遇到困難

我唔知個穩壓應該點駁,我知我個圖一定有問題

點解你有隻牛仲要加粒12V電?

其實......去搵隻USB火牛就已經係出5V了
可以斬晒D供電線路

上次d ching咪已經幫你該好個圖啦咩?
圈住ge都有問題...同埋d xxxmF太誇張啦...

師兄你要惡補下d electronics......e gate已經有loading仲麥加個RE上去
反而應該加既B GATE你又無加
E GATE應該落地做麥接去E GATE......

仲有你個DIP SWITCH又唔係放係PORT0,做麥野做PULL UP?'
就算係做PULL UP都唔岩喇~PULL UP又無比電....

上次d ching咪已經幫你該好個圖啦咩?
圈住ge都有問題...同埋d xxxmF太誇張啦...
...
ahuo 發表於 2010-5-2 08:33

因為DIP SWITCH要6個BUTTON

試試唔好將d  GND/Power 連埋一齊,咁張圖會好睇好多。

點解你有隻牛仲要加粒12V電?
pong2006 發表於 2010-5-2 08:08

係風扇POWER
另外兩隻腳係摩打

師兄你要惡補下d electronics......e gate已經有loading仲麥加個RE上去
反而應該加既B GATE你又無加
E GATE ...
EnzoAthlon 發表於 2010-5-2 10:21

我用類似呢款的接線端子12V一隻     5V一隻

是不是將隻5V改做7V?
暫時改左咁多,來回再改改

P1,P2,P3是內罝PULL UP電阻的 開關落地才是