火牛 12V 線問題請教

我有一部舊 P4 S478 電腦壞了火牛, 我另有一個 P3 時期既火牛, 想問可唔可以自己整條下圖既線將 P3 牛用於上述 P4 系統

求該線駁法

乜張圖唔係已經最簡單直接了嗎?

乜張圖唔係已經最簡單直接了嗎?
funfunhk 發表於 2010-11-9 23:37

x2
去買條唔好自己整la
時間材料成本都唔平得個$1~2

黃金 一年365都汁個間見過有

因為我見有兩款駁法, 唔知有咩影響 ? 唔想o徙野, 而且部舊 P4 又唔係成日用 ...

不過我唔知隻 P3 牛個 load 頂唔頂得順 ? (+12V 8A, +5V sb 1A)

舊 P4 config : P4 1.6A, 256MB ram, GF440, 1 HDD, 1 CD writer

因為我見有兩款駁法, 唔知有咩影響 ? 唔想o徙野, 而且部舊 P4 又唔係成日用 ...

不過我唔知隻 P3 牛個 loa ...
EOS 發表於 2010-11-10 07:59

冇分別,一樣的.

EOS 發表於 2010-11-10 07:59

師兄........你對眼.........

我都睇唔到有邊度唔同,黑線(針)=負極,黃線(針)=正極12v

回復 6# psfish

係有少少,在黑線(針)=負極;一個是二去二,另一個是一開二…
不過兩者冇乜分別,只係二去二果個用多一個針頭~