想請教

http://hk.deals.yahoo.com/local-deals-details/21152;_ylt=Aj2USjA0wBymehbbVpA0LvenqOJ_;_ylu=X3oDMTRubGpkYWdtBGxkY2F0AwRsZGxvYwNkZWFsYm94BGxkcHJ0bnIDBGxkdGl0bGUDJDEzOOizvOiyt.OAjOS_neeTpuaZuu.8juaFs.aLluadv.OAjeS4gOWAiyEg6Zu76LK75bm05bm05Yqg77yM5biC5rCR5pyJ5Lmc6L6m5rOVP.aZuuKAp.aFs.aLluadv.WPr.S7peW5q.WIsOaCqCE-

有無人的呢?

回復 2# jim11262002

請教乜你都冇寫!

回復 1# jim11262002

太高深......

回復 1# jim11262002

師兄,請問你是否用火星語言呢?很抱歉這裡既DIY高手們還未能做出合適語言翻譯機,
所以請你遷就一下用回中文啦!!(純粹玩笑,請勿見怪!)

回復  jim11262002

師兄,請問你是否用火星語言呢?很抱歉這裡既DIY高手們還未能做出合適語言翻譯 ...
edwardfcy 發表於 2012-4-10 23:49

如果問得吾得
Ans:得
如果問原理
Ans:冇電流就cut
如果問點整
Ans:ADC+MCU+Relay

回復 6# Offer

offer師兄,果然係世外高人!外星語翻譯機終於發明了,實在佩服六體投地啊!

咁多位師兄sorry,打錯字
我係想問work唔work,有無講得慳咁多電?

咁多位師兄sorry,打錯字
我係想問work唔work,有無講得慳咁多電?
jim11262002 發表於 2012-4-11 13:52

Work

單位(Walt)

個廣告講到全世界夾埋慳到幾多電, 其實意義不大, 最緊要自己慳到幾多麻...

小弟多年前都為自己既家居電器度過一次, 而你當1度電 (1000Wh) 大約1蚊來計, 睇下一年長開電器既 standby power 用左你幾多錢啦... 人人不同.