[操作疑難] 有無辦法clone 到一張加密的 Mifare card ?

有張加密的Mifare 門card ,想用小米錢包入面個門禁clone 張卡,但因為encrypted 左,有無辦法?(假設自己搞,唔找管理處幫手!)

WhatsApp Image 2019-01-08 at 10.20.17 AM.jpg
WhatsApp Image 2019-01-08 at 10.20.17 AM.jpg

有小米配合,中國政府應該冇開唔到嘅門。
先唔講Clone卡啱唔啱,Clone咗放上手機已經係危險嘅事。

以小弟所知討論破解係香港係犯法, 好似已經有幾單案例,

wiz123 發表於 2019-1-8 15:09

肯定唔會啦,  大學入面, 每個sem都有討論點破解啦!

via HKEPC Reader for Android

rebmup 發表於 2019-1-8 15:19

大學入面學術研究有免死金牌討論點整核彈都得

rebmup 發表於 2019-1-8 15:19

咁你應該去大學開個話題討論點樣爆人地度門

又一個想試非法使用電腦罪告唔告得入嘅勇者
管理處俾張咭你=/=入面D料俾左你嘅,再者,加密程式分分鐘管理處都無權改

wiz123 發表於 2019-1-8 15:09

樓主都無話要破解,佢係只係要clone啫。情況等於樓主有一條門匙要「配匙」,唔想幫襯管理處,問出面邊度有得配,唔駛咁緊張啩!

如果唔破解都可以CLONE到一張encrypted加密左的卡, 咁張卡應該冇加密