請問淘寶有邊款钳形嘅萬用表可以建議吓?

係一年用幾次果隻, 淘寶嘢都ok, 基本上準確就ok。
最多都係check吓家居電器咁大把。

thanks。

家居電器冇人會用鉗錶...就咁夾條三色電源線好似係唔得既

回覆 2# billyck2

我知幾條線一齊好似係唔得,我見人係用line splitter 嚟分開d線先去measure。
其實我應該寫萬用表,唔係電流表,好多钳表都係萬用表咁用, 有钳有筆, 我嘅意思係咁, 我想replace我而家隻得兩支針嘅舊嘢。

寫得唔好sorry 先, 都謝謝你嘅回覆。

係一年用幾次果隻, 淘寶嘢都ok, 基本上準確就ok。
最多都係check吓家居電器咁大把。

thanks。 ...
bbsen 發表於 2019-4-1 17:30

鉗錶 UNI-T 210E

是旦去淘宝買个几十蚊嘅电子他表都好好用。

買隻"插座功率計"仲好用

回覆 4# idolclub

依隻youtube好多鬼佬review話幾好,有埋DC current, 都可以考慮嘅, thanks

回覆 6# wyhui5124

仲會用喺其他DIY projects度, 所以都係換隻表啦

回覆 5# b-29

幾十蚊嘅無鉗, 要有埋DC 電流嘅好多都200蚊以上咁滯,平嘅models 得AC。

+1 用緊,好用,除左反應慢小小。

鉗錶 UNI-T 210E
idolclub 發表於 2019-4-1 20:04

/forum/viewthread.php?fid=146&tid=2492588&page=1
/forum/viewthread.php?fid&tid&page