找RASPBERRY PI ZERO

請問大家知不知道香港哪兒有RASPBERRY PI ZERO 賣? (我只要板子,不用什麼連外殼/配件)
(實店最好,網店也可)

近來內地買東西不是不送貨.就是要把你所有的個人資料交上去....
(我一直用的訂貨來源忽然不送貨.)

回覆 2# hon829

謝謝,都找過了
華X的網店沒有RASPBERRY PI ZERO

RS有,但就一定要跟埋一埋沒用的東西。
本來80多元的變成要2百多元

看來PI ZERO 太平沒人做

鴨記新昌有見過。

鴨街新昌見過 +1
不過係一兩個月前,不肯定現在有無。早幾日出過 SSP,但無行去鴨街那邊。

話時話,福仁地下的泰豪無做了?早幾日經過無開門,落地玻璃都封了紙。

是的, 上個月出去買野, 泰豪老闆娘說做唔住, 7月中結業了。

泰豪斜對面大陸書店都有D電子野賣,但預貴過淘寶。
見佢平時無乜生意但都仲未執。

感覺泰X全賣一般性的淘X貨,markup 幾倍至十倍過外,不是急用,絕對買唔落手的

感覺泰X全賣一般性的淘X貨,markup 幾倍至十倍過外,不是急用,絕對買唔落手的 ...
hon829 發表於 2019/8/17 21:46

係香港買這些東西,都預了係淘寶相同貨式但係淘寶的幾倍價錢!

好似我之前買塊 WeMos D1 做 IR Server,淘就 ¥1x頭,鴨街價就要 $6x!
7 天前 16:49

7 天前 16:49

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)

回覆 9# C_Law

舖租,人工,又要交稅,好多學生哥急住用局住買