[測試] 收音機改裝可行性

事關老豆突然間話想聽收音機,不過我發現宜家似乎好少有台式收音機賣,咁啱朋友有一set以前用開的aiwa套裝機,入便有一部係收音機嚟,不過佢係用排線,無得rca出又無電源插,所以想請教下有無師兄識得改裝,將排線改成rca輸出同埋電源插呢? 又或者出便有無地方可以改到呢? 唔該晒

事關老豆突然間話想聽收音機,不過我發現宜家似乎好少有台式收音機賣,咁啱朋友有一set以前用開的aiwa套裝機, ...
fkjohnny 發表於 2019-8-31 11:55

人兄
收音機好易買;
又唔貴;
改機你想出多小;
一定唔平
鴨記MP3 都收到電台

人兄
收音機好易買;
又唔貴;
改機你想出多小;
一定唔平
鴨記MP3 都收到電台 ...
aazz 發表於 2019-8-31 12:05

師兄,可否講下邊度有台式收音機買呢? 最好全新啦,唔該晒先

事關老豆突然間話想聽收音機,不過我發現宜家似乎好少有台式收音機賣,咁啱朋友有一set以前用開的aiwa套裝機, ...
fkjohnny 發表於 2019-8-31 11:55

改到

改到
Joe_Black 發表於 2019-8-31 13:56

師兄,請問如何進行? 唔該晒

師兄,可否講下邊度有台式收音機買呢? 最好全新啦,唔該晒先
fkjohnny 發表於 2019-8-31 12:27

是否要呢類收音機?

師兄,請問如何進行? 唔該晒
fkjohnny 發表於 2019/8/31 20:39

無 Model no.、無插頭的相…etc,可以怎麼講!?

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)

是否要呢類收音機?
m92fshing 發表於 2019-8-31 20:50

佢要擴音機式前置,拎去駁擴音後置用
即係N年前果種分件音響,收音機部份
類似呢D,其中負責收音機果份

佢要擴音機式前置,拎去駁擴音後置用
即係N年前果種分件音響,收音機部份
類似呢D,其中負責收音機果份
...
billyck2 發表於 2019-8-31 22:58

好大工程下,要將顯示屏,按制,收音機,功放同電源抽出黎

好大工程下,要將顯示屏,按制,收音機,功放同電源抽出黎
m92fshing 發表於 2019-8-31 23:05

以前係有單件買,我細過時重特登買日本制110V,成套日本貨音響連遊戲機用一隻220V>110V牛拖