銀色PC-A7110未上機路過

原帖由 Whitepig 於 2009-6-24 02:22 PM 發表

Where can u buy this stuff?

聯力已停產,
託人係台灣Online shop買現貨寄去台灣本土再轉寄過黎

原帖由 helenchan 於 2009-7-1 04:01 PM 發表

原來咁樣,唔該哂~~~ 不過想問,我點先可以知道隻有碌箱有冇螺絲位?

我仲研究緊,未買………

好簡單,你睇下機底四隻角附近有冇螺絲位就知,(lian li啲case好周到,我估絕大部份箱都一定有)
基本上一隻腳只係用一個螺絲位,所以其實自己diy都得...
甚至應該可以用番固定個轆既鏍絲位黎上腳都得
只不過lian li有轆賣,就好似冇腳賣....

聽講lian li隻轆唔好用,況且我枱底好似岩岩唔夠高加個轆,
但係齋腳呢,佢隻腳又有防滑膠(壂?),攪到我好難推隻箱入枱底
本來打算去鴨記買卷teflon膠紙貼腳底等佢可以滑d易推d,
(早幾日有人post過,不過我唔記得cap底d圖跟住去買),結果攪到雞同鴨講,搵唔到
最後見到有一pack $13 四個1"高既轆仔,心血來潮唸住買番去試下,
點知比我撞彩得左,機底個鏍絲位岩岩好可以上到兩粒鏍絲,固定到四個轆仔,
高度又岩岩好推到入枱底,真係差半cm多d就頂枱底

原帖由 chiushing01 於 2009-7-3 09:28 PM 發表
想問問有無裝到4-6隻既HDD case, 因為而家隻裝得3個...............想行raid外置喺呢度

裸族好似有隻 5*3.5"外置架?

原帖由 chiushing01 於 2009-7-4 01:01 AM 發表

而家明白你講乜, 我有兩隻係喎, 我老細叫6隻一齊行都得, 係咪架? 其他4隻唔係呢款

話知你10K+15K+7.2K+5.4K一齊raid,你鐘意1500hlfs+6401aals+10edas都得
總之一齊行的話所有hdd速度就跟最慢果隻,容量就跟最小果隻
你另外四隻係咩來?

可惜可惜,仲唸住有10k*6睇
不過你用onbroad raid?
intel raid應該跑唔盡6隻10k,有樽頸

原帖由 469394 於 2009-7-8 05:53 PM 發表

你有無睇錯係 EX-34 呀? 同埋我剩係見到喎 EX-H22 喎
http://www.lian-li.com/v2/tw/pro ... x=5&ss_index=12

我都見到,係風扇個架最下面,有5-6個,佢用膠紙痴實哂5-6個,我問過,$260@

原帖由 469394 於 2009-7-8 05:06 PM 發表

再唔係自己 DIY la

diy唔難,
但係要鋸得靚,唔彼口/界手先難
況且>2k既CASE有幾多人捨得界開佢:D: