我係tobao 見到隻跑架都唔錯...
但又要等又要時間.. 連埋shipping都成4xx..
ssp邊度有得賣...? 400內..

原帖由 jason2221995 於 2009-12-16 22:09 發表
本黎諗住禮拜5考埋試先上
點至都系抵受吾到佢既誘惑:smile_o08:

終極秘技~
膠紙!

半完成品

http://i161.photobucket.com/albums/t228/ja ...

其實 HDD  咁放, 到熱天時可能好大問題

玩咗裸架幾日, 發覺要執靚D線仲難過用箱

原帖由 evil_clone 於 2009-12-17 01:31 發表

其實 HDD  咁放, 到熱天時可能好大問題

玩咗裸架幾日, 發覺要執靚D線仲難過用箱

有咩問題

各位
我新年之後想砌一部一萬蚊既主機(淨主機)
另外又想用液冷同埋裸跑(價錢唔計落果一萬蚊到)
但係我對液冷同裸跑呢兩樣野都唔識
想diy慳少少錢都唔得

所以想係呢到搵一位會員到時約出黎幫幫手(我會比返人工費你,呢樣到時真係有興趣既大家再傾)(我預$500,工作日數大約係一 二天左右)
工作主要係同我去買主機硬件(list我會事先簡好 )
買液冷   裸跑架 等等 材料
而最後就係砌好部機(包括液冷 上硬件去裸跑架)

事先可以大家一齊傾下點設計部電腦

唔知有冇會員肯幫我呢個忙

原帖由 Matsumoto1213 於 2009-12-17 18:01 發表
各位
我新年之後想砌一部一萬蚊既主機(淨主機)
另外又想用液冷同埋裸跑(價錢唔計落果一萬蚊到)
但係我對液冷同裸跑呢兩樣野都唔識
想diy慳少少錢都唔得

所以想係呢到搵一位會員到時約出黎幫幫手(我 ...

裸架你預幾多$$$ 先, 有平有貴

原帖由 evil_clone 於 2009-12-17 18:12 發表

裸架你預幾多$$$ 先, 有平有貴

唔洗太貴
但係就想整靚d
我如果預$2500-3000  黎攪液冷&裸跑  所有野
呢個budget 夠唔夠?
做唔做到一個好/靚既電腦"機箱"出黎??

回覆 311# 的帖子

jason 最好搵風扇吹下hdd

原帖由 chiushing01 於 2009-12-17 22:09 發表
jason 最好搵風扇吹下hdd

就咁放果到會吾會好易跌

原帖由 jason2221995 於 2009-12-17 22:13 發表

就咁放果到會吾會好易跌

diy下, 自己諗下, 索帶有時好好用, 又或者.............