原帖由 ayerstsang 於 2009-7-23 01:10 發表
好靚的機箱,不過會唔會好入塵??
原帖由 971111 於 2009-7-23 01:28 發表
感覺會有好多塵|D
photo 13

麈其實又唔算多,雖然見佢d隔塵網個窿幾大,
但係又意外地隔到d麈
原帖由 zonebaby 於 2009-7-23 01:14 發表
個紙箱都好新淨.......
個箱空間夠哂大,
請問把風扇吹顯咭有冇效呢?

d相係新買的時候影下的
當時也有在EPC發開箱文

要我說的話,
它的散熱設計是有效果的
平時一般機箱吹顯卡的風,
不是被硬碟架擋去一大半,就是帶有硬碟廢熱的暖風
反而較大問題的是機箱本身吹顯卡的風扇其實無乜力,
唔自己換扇的話唔會太見到效果

以我宜家為例,我的顯卡換箱前idle44度,
換箱後40度,換埋把扇就36度

順帶一提把扇勁難換,之前換一換搞成兩個鐘

原帖由 11234 於 2009-7-22 23:44 發表

就咁睇火牛d線要頗長先ok,
而且硬碟架好似會積熱

硬碟比火牛熱風扇吹.......着:funk:
熱.....上加熱.....
多兩個..... 硬碟......死得

我都係用silverstone,不過我用FT01

原帖由 kits2005 於 2009-7-23 12:52 發表
我都係用silverstone,不過我用FT01

好似真係無乜SilverStone用家

原帖由 alanchankw 於 2009-7-23 03:10 發表
OT一吓
有冇人知RV02幾時出ar?? thx~~

我估應該下個月左右,官網剛剛在產品加入了RV02.
不過香港應該要再遲D
http://www.silverstonetek.com/raven/products/index.php?model=RV02&area=usa

RV02個散熱概念幾好,不過佢個硬碟架好似係水平,
咁會擋咗d風,其他硬碟散唔到熱
反而FT02就無這問題

Silverstone tj-09 sw hERE ~

Photo tonight la

我都係用silverstone,不過我用 TJ-09

原帖由 11234 於 2009-7-23 17:10 發表

我估應該下個月左右,官網剛剛在產品加入了RV02.
不過香港應該要再遲D
http://www.silverstonetek.com/ra ... l=RV02&area=usa

RV02個散熱概念幾好,不過佢個硬碟架好似係水平,
咁會擋咗d風,其他硬碟散唔到熱
反而FT02就無這問題

RV02 香港有的話我會放棄p182

原帖由 11234 於 2009-7-22 23:44 發表

就咁睇火牛d線要頗長先ok,
而且硬碟架好似會積熱

火牛電線的確會拉到好長
不過硬碟有火牛風扇做被動散熱已經足夠了
除非你6隻都上哂15krpmSAS就差左少少

原帖由 RYO 於 2009-7-23 18:06 發表

RV02 香港有的話我會放棄p182

我記得RV02應該係預定7月上市
大約USD$160

而FT02就預定8月上市
大約USD$220

我還是較喜歡FT02的簡約造型