[同好會]GIGABYTE機箱

呢個機箱都用左大概兩年左右喇..(如果無記錯).當時係一位朋友送既.

個箱係GIGABYTE 3D Mercury 剛開賣大概3-4K左右吧..

不過價錢唔緊要.心態上有人送,幾錢都唔關自己事.

用左咁耐時間.機箱內一定有返咁上下垃圾要清一清啦..再加上早排買左D水冷野.

當時好想換其他機箱.不過心諗.換其他機箱咪晒左呢個箱.再加上無錢.所以先決意大改.

唔好意思各位師兄.小弟係玩水冷.呢區講機箱我諗唔關玩風定水掛.

我見呢到無咩人post GIGABYTE機箱.所以小弟只係post幾張機箱相片就算數.

希望各位師兄有用GIGABYTE機箱都一齊分享下自己既機箱..小弟先獻醜了.....醜!!!

PS:希望無post錯區.只係GIGABYTE機箱分享.並非水冷分享.因為水冷區小弟有更長進既分享了

E排多左好多同好會
我只係用緊D入門箱 比5比Post先

原帖由 hep00066 於 2009-8-1 20:07 發表
好正呀你個case 可惜我no$$

多謝.呢個箱而家都唔貴大概1.8K左右.

原帖由 mrchan903 於 2009-8-1 20:28 發表
E排多左好多同好會
我只係用緊D入門箱 比5比Post先

師兄多心了 ...呢個post無分入唔入門..只要係技嘉箱post上黎大家分享下.

因為我知道技嘉機箱並非受大眾既第一選釋.係呢區極少人post(可能少人用)

小弟開呢個post只係想大家有用技嘉既箱既師兄可以可以大家交流下.用後感.

小弟個人覺得.技嘉既高偕機箱用料唔差,不過對汁線走線各樣就有D難度.

原帖由 purplepaper 於 2009-8-1 20:44 發表

多謝.呢個箱而家都唔貴大概1.8K左右.

師兄多心了 ...呢個post無分入唔入門..只要係技嘉箱post上黎大家分享下.

因為我知道技嘉機箱並非受大眾 ...

當然我都係講下笑  一陣先Post個箱上尼 免得C兄傷眼

hdd係咪倒轉左裝?

原帖由 kwokhokay 於 2009-8-1 20:56 發表
hdd係咪倒轉左裝?

我都唔清楚係咪倒轉左裝.我試過倒轉裝.因為後面要走喉走線.

倒轉左裝係裝唔到落去.會頂住閂唔到機箱

呢個玩過下,只知換水好麻煩......

大成咁...........走線完全唔係問題.........好羨慕........

個DIY  好強勁@@