唔知舊料 Asrock P4i65G用唔用到,
加埋料P4 2.4G 會唔會熱死/唔夠電~
Thanks.

原帖由 ACDC 於 2009-9-8 22:36 發表

可以考慮這個

i have this PSU for my HP ITX.very very hot,very  very noisy,despite output power is enough,i would prefer to buy a new PSU.if don't mind about the noise and heat,this would be a great PSU

原帖由 sing 於 2009-9-11 15:05 發表
唔知舊料 Asrock P4i65G用唔用到,
加埋料P4 2.4G 會唔會熱死/唔夠電~
Thanks.

Asrock P4i65G應該用到冇問題, 不過重裝唔裝到3.5"HDD就要試過先知
如果係 Northwood P4 2.4G應該唔會太熱, Prescott就差啲

原帖由 toweraviation 於 2009-9-17 12:12 發表

i have this PSU for my HP ITX.very very hot,very  very noisy,despite output power is enough,i would prefer to buy a new PSU.if don't mind about the noise and heat,this would be a great PSU

用過4/5款這類型的小火牛, 包括:
不知名200W;
8KR1的120W(可能是HEC OEM);
Elite100的150W(有點像FSP/SPI某個型號);
Enhance ENP2320(200W) 和 這個2322B(220W)
都是比較熱和嘈一點, 可能因為零件密集而風扇只有4cm
所以我都會盡量加強機箱的通風

抽入 ?
我見我隻MiniX牛仔都係好熱, 應該都係牛仔本身自己熱
佢本身都有風扇抽入, 所以我都唔知點加風扇先有幫助

幾銀??

原帖由 ACDC 於 2009-9-18 02:56 發表

用過4/5款這類型的小火牛, 包括:
不知名200W;
8KR1的120W(可能是HEC OEM);
Elite100的150W(有點像FSP/SPI某個型號);
Enhance ENP2320(200W) 和 這個2322B(220W)
都是比較熱和嘈一點, 可能因為零件密集而風扇只有4cm
所以我都會盡量加強機箱的通風

OK WOW.....加強機箱的通風

原帖由 muihin 於 2009-9-18 13:54 發表
抽入 ?
我見我隻MiniX牛仔都係好熱, 應該都係牛仔本身自己熱
佢本身都有風扇抽入, 所以我都唔知點加風扇先有幫助

抽出, 主要幫助增強火牛周圍的氣流, 降低火牛的熱度
我有兩部機使用Enhance ENP2320加這個幫助散熱方法, 已經使用差不多兩年, 沒有任何問題

原帖由 simon1994 於 2009-9-18 16:58 發表
幾銀??

你指火牛定風扇