3,4千蚊.....貴到無朋友
不過D色真係幾正~

回覆 61# 的帖子

post D 相先

原帖由 pang0011 於 2009-10-12 00:08 發表

暫時未有時間上機試, 如果從表面睇佢隔音方面應該唔會特別強, 我始終覺得Windy 既賣點係款式同名氣, 今日簡單咁觀察過佢既接駁位置, 同聯力既比較, 佢各個接駁 ...

如果要隔時好就要有R-I/E SYSTEM (雙重側板).
輕重就可能係同鋁料有關,
windy就常用 a5051 或者 a5052的鋁合金,
掉色我就第一次聽,
我接觸過果4隻windy都未試過咁既情況,
掉色到什麼地步呢?
陽極氧化應該唔會有咁既現象.

拆開睇睇,pack番好了,等得閒先至搞

原帖由 kimleung 於 2009-10-12 17:55 發表

如果要隔時好就要有R-I/E SYSTEM (雙重側板).
輕重就可能係同鋁料有關,
windy就常用 a5051 或者 a5052的鋁合金,
掉色我就第一次聽,
我接觸過果4隻windy都未試過咁既情況,
掉色到什麼地步呢?
陽極氧化應該唔會有咁既現象.

係側板同機箱身接口既接合位, 因為一開一合經常都會磨擦到所以都好正常. 但因為聯力呢類機箱裏面無顏色所以有時擦到都唔會好覺, 但windy裏面係紅色, 所以會比較覺, 但好正常啫.

原帖由 mig33 於 2009-10-12 19:13 發表
拆開睇睇,pack番好了,等得閒先至搞

Cheers,

原帖由 Tsuna 於 2009-10-12 13:45 發表
3,4千蚊.....貴到無朋友
不過D色真係幾正~

日本貨而家好多都面對呢個問題 - 貴! 叫好唔叫座, 點算, 但響房度放隻星野同放隻聯力係完全兩種feel來既. I really love my Windy, 可能會繼續收集其他顏色, 但亦仍然都會繼續買聯力.

原帖由 pang0011 於 2009-10-12 21:00 發表

日本貨而家好多都面對呢個問題 - 貴! 叫好唔叫座, 點算, 但響房度放隻星野同放隻聯力係完全兩種feel來既. I really love my Windy, 可能會繼續收集其他顏色, 但亦仍然都會繼續買聯力.

next stop: Mediterranean/E

sup兄,有買新玩具嗎?

原帖由 mig33 於 2009-10-12 22:03 發表
sup兄,有買新玩具嗎?

有, WiNDy Alferya LV S Position
不過是女朋友生日禮物暫不能拆
稍後才來個開箱照

有左隻星野機箱之後就開始想買隻靚火牛比佢, 心目中有兩隻, Zippy HU2 850W 同 PC power & Cooling TC1200W, 但目前先拆隻Blue Silencer 落去用往先, 睇下效果好唔好, 至於火牛... 而家計劃緊, 我估日本應該可以搵到 Turbo-Cool 1200W, 但當然都要睇下價錢同運費,,, 不過真係諗起都開心, 玩物之意旨亦不外乎係求個樂在其中啫, 可以真正買到一D自己鐘意但以往只能夠響網上面睇到既野, 樂趣比起買一D已經周圍都係既野, 又係另一番滋味,