回復  joehlam

雖然是好耐歷史, 但都係覺得佢最正,所以想要, 你屋企有兩、三隻, 會唔會想出讓一 ...
joehlam 發表於 2010-8-26 22:59

我屋企果幾隻都係較早期(第一代S500?),已經有些少殘舊,可能用多一、兩年就掉,冇打算出讓,抱歉!

IW-S500  舊型號我都仲有一隻, 用係部p4 3.0 g , 熱就熱o的, 但o的鋼水真係足過而家買果o的箱好多。
而且又唔介手。

第一代既IW-S500,後面只可裝8cm風扇,側板又冇開窿,會比較熱。 我自已就用ring saw幫側板開窿,加強空氣流通,效果都OK;後要個8cm位就諗唔到辦法點加大佢。

回復 43# FW河本鬼茂

可惜我就無ring saw , 我就裝多個hardisk 風扇係CDROM 位加強小小散熱。

回復  FW河本鬼茂

可惜我就無ring saw , 我就裝多個hardisk 風扇係CDROM 位加強小小散熱。 ...
yeungwah 發表於 2010-8-30 23:16

我幾隻一代IW-S500都響側板開窿,有d開一個,有d開夠兩個;而其中一隻,前面8cm風扇位,我拆走左個膠殼,用"鐵皮剪"剪大個窿,再用螺絲收把9cm風扇響果度,上面HDD位綁多隻8cm風扇,加強吹向底板同CPU既氣流.....。

回復 37# joehlam

試吓問中央田有無剩餘貨尾.... 如果無就唯有問香港代理悅彩仲有無存貨啦....

回復 45# FW河本鬼茂

近期我發現左一個 5.25" 的hd 散熱扇, 好好用, 個機箱終於有個較大既入風口啦, 涼左好多。  

回復  FW河本鬼茂

近期我發現左一個 5.25" 的hd 散熱扇, 好好用, 個機箱終於有個較大既入風口啦, 涼左好 ...
yeungwah 發表於 2010-9-5 16:21

嘩~!你響邊度買到? 貴唔貴?

嘩~!你響邊度買到? 貴唔貴?
FW河本鬼茂 發表於 2010-9-5 23:03

我覺得ok ! $150 係剪星買(雖然比多100己可買全新case), 包原裝風扇應得1千轉左右, 但你可以自己換風扇, 風扇size 為 8CM。

我覺得ok ! $150 係剪星買(雖然比多100己可買全新case), 包原裝風扇應得1千轉左右, 但你可以自己換 ...
yeungwah 發表於 2010-9-6 11:23

其實,如果自己整(用舊材料改裝),可能都整到,但就冇Evercool造得咁靚咁整齊啦!