回復 50# FW河本鬼茂
其實都係既, 只不過我懶先至走去買現成。

回復  FW河本鬼茂
其實都係既, 只不過我懶先至走去買現成。
yeungwah 發表於 2010-9-6 14:43

我研究緊,有冇可能自行DIY,將後面個8cm風扇位,改大為可安裝12cm風扇。

IW d case外型都唔錯,價錢就要睇邊d款式,不過好似真係唔易搵

IW d case外型都唔錯,價錢就要睇邊d款式,不過好似真係唔易搵
ccck2004 發表於 2010-9-7 16:27

壞消息係中央田已經無再返in-win機箱啦, 以後想買既話唯有直接揾代理悅彩買機箱!!!!!!

依家剩返2隻C588同1隻EM020咋...

壞消息係中央田已經無再返in-win機箱啦, 以後想買既話唯有直接揾代理悅彩買機箱!!!!!!

依家剩返2隻C588 ...
spooky 發表於 2010-9-9 09:25 AM

可惜,又一好牌子被埋沒

原來呢度有in-win同好...我都貼幾張早前cap仲有得賣既inwin itx先
最鍾意佢夠啞黑 開機/hdd燈都唔插 真係幾時著都冇人知

原來呢度有in-win同好...我都貼幾張早前cap仲有得賣既inwin itx先
最鍾意佢夠啞黑 開機/hdd燈都唔插 真係幾 ...
SEGA 發表於 2010-9-9 11:01 AM

請問呢隻係咩model?有無詳細資料提供?

回復 57# ccck2004

BQ-Series
http://www.in-win.com.tw/products_pccase.php

我個陳年第一代IW-S500終於畀我剪爛左.....

由於後面8cm風扇始終抽風量唔夠強,CPU附近易積聚熱氣,搞到隻牛抽出既風都熱埋,心諗:「橫掂個箱都已經好舊,唔使再錫住用...」,於是就用"方角剪"等工具搞搞佢,幫佢改裝成後置12cm風扇。

不過,因後面係分兩層,好難度位、好難剪,剪到唔係幾肆正。  尚幸,換左12cm風扇後,感覺隻牛抽出既風熱量低左。

最鍾意佢夠啞黑 開機/hdd燈都唔插 真係幾 ...
SEGA 發表於 2010-9-9 11:01

隻牛係咪原裝跟機箱來?
官網話得80W,夠用嗎?