路過.....
aquaero 4.0
kmanso 發表於 2010-3-8 18:52

ching 你部機個屎怱窿有咩用架 甘得意GE 生系前面
似喇叭孔?  

回復  majai214
師兄可以教下我
探熱頭應該放係咩位置
唔該
alextsang1969 發表於 2010-3-7 13:34

…………
要睇你既測溫目標係咩。比如話 CPU ,由於探溫頭唔適宜直接夾響 CPU 同 HS 之間(一黎會壓爛個頭,二黎會導致 CPU 同 HS 接觸不良),所以只能夠貼響比較近熱源既地方,比如 HS 既 fins,或者底板背面、HS 背板上或側面。

如果目標係 NB/SB,可以貼響 HS 既側面近底位置,原則係盡量唔好影響 HS 空氣流通既情況下,貼得近熱源。不過要留意,有時可能一般貼紙唔係咁夠黐力,小心留意佢會唔會甩返出黎………

如果目標係 HD 就容易好多,黐響 HD 底個圓盤中間就 ok。總之,就係響避免左條線受壓、嚴重屈曲(個頭查實都幾脆弱……)、同影響原本散熱下,盡量靠近熱源貼就可以。

回復 32# helenchan
多謝師兄教導

我又貼
不知名牌子
購買原因: 型得嚟又有 card reader 又襯色
tallgeese 發表於 2010-3-8 14:09

WA,師兄,你呢隻邊買?要幾錢??好型仔好吸引

ching 你部機個屎怱窿有咩用架 甘得意GE 生系前面
似喇叭孔?
awai36 發表於 2010-3-10 15:49

待師兄回覆, 果個係水箱黎
我呢隻都係

待師兄回覆, 果個係水箱黎
我呢隻都係
simplekk 發表於 2010-3-13 11:26

見過你的頭像很多次…一直一直會以為是咖啡機什麼的…(把機箱與MON看在一起了…)
原來是一個MON+機箱 = =

ssp邊度多呀 ?
搵唔到既....
都好想玩吓

我又貼
不知名牌子
購買原因: 型得嚟又有 card reader 又襯色
tallgeese 發表於 2010-3-8 14:09

邊度買??幾錢??

邊度買??幾錢??
神手達人 發表於 2010-4-5 20:08

之前我是新高登見過
唔是好記得是$2XX/$3XX

之前我是新高登見過
唔是好記得是$2XX/$3XX
jouathen 發表於 2010-4-5 20:13

禁貴既...
大家知唔知邊度有Sunbeam RHEOBUS 5.25" 調速器(黑)~