回復 58#

THAX

a sir~~~我都同呢位人兄既頭一樣...就係同樓主唔同囉!!樓主果隻頭可以用埋pwm頭
我果隻要用3pin 1開2果隻 ...
wah2006 發表於 23/4/2010 23:35

樓主隻係貨版,最後因安全及耐用性改為依家咁。接pwm的話加條線便可

個杯頭頂PWM 4pin的話其實可以將頂果邊杯邊用cut鉗剪走就可以
不過這樣做會令調速器的保用失效 ...
kanduki 發表於 2010-4-24 19:46

4路調速器用杯頭好處係如果用家只馱2-3把風扇,剩返的接頭都唔怕short到機箱內的電子o野

用緊....都 ok ......
可變電阻好大.....
杯頭.....加番條黃線....都好簡單 (黃線插去 mb 既測速)
藍 led 比 a fan 的 led 光度還細

今日買在個

我用過A嘅產品有A fan,UV LED & 4路風扇調速器,
發覺d插頭都係做得差左d.......

今日買在個

我用過A嘅產品有A fan,UV LED & 4路風扇調速器,
發覺d插頭都係做得差左d....... ...
xZeroG 發表於 25-4-2010 01:52 AM

係 ? 邊個位做得差左 ?
等我地可以同廠商反映下
睇下仲有冇改善既地方

係 ? 邊個位做得差左 ?
等我地可以同廠商反映下
睇下仲有冇改善既地方 ...
愁 發表於 25/4/2010 06:57 AM

唔知其他人有冇試過,

隻A fan,有次用用下熄左,
我郁下個3pin插頭,又着返,(一路都插實)

UV LED燈條,簡直係慘死,
呢件事我應該都有d責任
嗰時我係個機箱入面加啲UV野,
之後拎住條UV LED,睇下邊個方向照過去會靚d,先痴實佢
可能係呢個動作做左幾次,
令到電線同燈條之間嗰個位有d膠甩左,銅線外露,
之後shot 左落隻hard disk度,
火花彈出,痴住hard disk螺c位的膠紙都穿左個洞,
部機hand左,reboot後讀唔到隻hard disk,
500GB的hard disk,係bios,個名變左亂碼,顯示333GB,
好在第2日正常番,但係唔知有冇傷到佢
粒LED就冇事

以下呢個問題比較常見,

4pin的腳不能連成一直線,
連接電源時成日插唔入,
有時大力過頭↓

唔知其他人有冇試過,

隻A fan,有次用用下熄左,
我郁下個3pin插頭,又着返,(一路都插實)

UV LED燈條,簡直 ...
xZeroG 發表於 2010-4-25 17:10

我插左把Cooler Master機箱原裝扇+Wing12PL
暫時冇事喎,係唔係手神問題

我插左把Cooler Master機箱原裝扇+Wing12PL
暫時冇事喎,係唔係手神問題
Yin92 發表於 25/4/2010 05:23 PM

成日插住係度長用就唔會有咩問題嘅..

成日插住係度長用就唔會有咩問題嘅..
xZeroG 發表於 2010-4-25 17:39

平平地粗用咪算