想問下Full Tower系列的兩個機箱和FT02

1 呢三個機箱之中,大家覺得邊個機箱最好?
2 同埋以下機箱大約幾錢度?
玩風冷
Cosmos S
Cosmos 1000
SilverStone FT02

SilverStone FT02
3 想問下香港有冇白色側透賣?
求高人指點,謝謝

求大大指教丫,比呢D機箱困擾中

如果HOME 大塵, 再玩D 底入風既機箱, 洗隔塵網都洗死你
uwantwant 發表於 2010-4-29 20:33

聽師兄講由底入風既機箱不適合多塵既地方
我唔知自己屋企算唔算係多塵:funk:,用左一年CM690,有幾個風扇表面有一層塵,抹1-2下就冇左,但有D位置抹唔到
咁樣算唔算多塵呢?可以用FT02嗎?(本身幾鍾意佢個設計)
仲有機箱後面果個通風位生左锈,算唔算快呢

有無考慮 SilverStone PS02?上星期在正都見佢地特價,新貨賣 HK$288.- 。
4466 發表於 2010-4-29 19:08

好似幾抵喎,但裝唔裝到HD5970

Cosmos 1000  定位靜音機箱
Cosmos (S) 1100 定位散熱(我記得機箱上方散熱設計有問題..要Diy)

三個之中.. ...
Chunkit007 發表於 2010-4-29 18:24

如果我追求散熱,FT02是三個之中最好的嗎?

corsair 800d
siulaba 發表於 2010-4-29 20:51

睇內蘢好似普通左D,唔知有咩過人之處呢?
呢個機箱可以裝到HD5970嗎?

買Cosmos (S) 1100 LA幾長CARD都裝到
hangck 發表於 2010-4-30 01:44

Cosmos (S) 1100聽師兄講有先天性不足呢..我都唔知點整個頂部散熱..
"陪"迴緊 FT02(唔知邊到有紅黑限量版同幾錢呢?唔好意思,我又鍾意左紅黑:funk:  )定Cosmos (S) 1100

唔該師兄
咁就剩番FT02,但裝HD5970要拆隔塵網先岩岩好放到,我驚以後D卡裝唔到
唔知800D同HAF 932散熱好唔好既呢?
或各位還有機箱可以推薦嗎?
謝謝