有冇c兄 用lian li PC-B25玩240冷排相show 出來? ^^ thx

有冇c兄 用lian li PC-B25玩240冷排相show 出來? ^^ thx
因為少弟用rv02..玩冷排,覺得唔係太適合想轉用pc-b25..貪佢上面有2個120mm既抽風位,
因為屋企桌子位唔夠大, 最高唔可以高過540mm(h) x 640(d) ,所以只好睇size同設計做人,
但而家無咩定案諗住lian li PC-B25玩240冷排,唔夠可能加多個120冷排係後面抽風位...玩到u同display card 都可以用埋冷排..唔知有冇c兄提供照片同有咩建議比到我 ^^ 謝謝

個頂就應該放唔倒,要放就放個頭.

因為少弟用rv02..玩冷排,覺得唔係太適合想轉用pc- ...
computerman2 發表於 2010-5-10 22:40

你個side 唔夠高放大箱,唔係可以買大箱上360+240散你D寶物.
如果用中箱可以240散你隻CPU,你display上風冷.

個頂就應該放唔倒,要放就放個頭.
K.F 發表於 2010-5-11 00:17

放個頭 ? 咁d 熱氣咪吹番入機箱.... 如果可以放頂佢就可以抽番出去機箱嘛...再加上我個機箱唔可以高過535mm以上 深過640, 因為我本身已經係用緊rv02 機箱, 我又唔想折左底部既3把18cm 風扇,如果折埋佢既話我就即頭display 卡都玩埋水冷

放個頭 ? 咁d 熱氣咪吹番入機箱.... 如果可以放頂佢就可以抽番出去機箱嘛...再加上我個機箱唔可以高 ...
computerman2 發表於 2010-5-11 09:58

係會吹番入箱.
B25個頂唔mod係上唔倒rad.
如果你係全機上水,熱風吹入機箱都係小問題,因為你水冷散得快.
但如果要水冷+風冷就有少少影響,但我覺得影響都唔太大,只係無禁完美.

係會吹番入箱.
B25個頂唔mod係上唔倒rad.
如果你係全機上水,熱風吹入機箱都係小問題,因為你水冷散得快.
但 ...
K.F 發表於 2010-5-11 10:37

不過我計過哂我既位最岩都有用依隻         PC-B25F  來玩水冷,上面放一個240冷排, 不過搵唔到依隻跟李戈既時候有冇透明側板呢...無我有d失望....

c hing 我都用緊B25F, 係無則透明版的,我都想學下玩水,等你的傑作參考

c hing 我都用緊B25F, 係無則透明版的,我都想學下玩水,等你的傑作參考 ...
999godzilla 發表於 2010-5-12 00:58

有過ching話有個model係b25wf 機款一樣,只係多塊透明板

上網睇好似有出,不過我買果時未有,如果而家加兩舊再買塊透則,又好似好浪費

原來你想出B25,不過會唔會細左D?
好似較小見其他C兄用B25上水!!