買機箱時會開來檢查嗎?

買個千幾銀一個機箱....大家會否比錢前要求開來檢查?
有時買回家才檢查出問題,都沒得換回,而且未必拿回去換...
之前都見唔少 聯力機箱出問題..... 例如...比少東西,花了,本身機箱有不平均問題等等...
能否先檢查後比錢呢?

沒有人討論?

我好耐之前買antec p182 佢問我要唔要開黎睇下 我話唔需要.唔想煩..拎左就走了

我好耐之前買antec p182 佢問我要唔要開黎睇下 我話唔需要.唔想煩..拎左就走了 ...
oscar2 發表於 2011-5-25 16:59

如果拿走回家才發展有問題都幾大獲....   如果回家打開了先知花左.... 人地都可以話你整花
我見之前有唔少人話 聯力個機箱低有問題........ 又話唔平均

回復 4# din

嗯,,我都準備買新箱,,理次我會檢查一下,,應該唔會花好多時間 不過其實真係好少會出問題

回復  din

嗯,,我都準備買新箱,,理次我會檢查一下,,應該唔會花好多時間 ...
oscar2 發表於 2011-5-25 17:06

有時都唔係幾好意思.....    佢拿出來係未開箱....
而且佢又冇咩位比你檢查.....   不過又要保障自己利益....
都幾矛盾......    :funk:

咁又係呀.......唯有早d去  等佢開門  應該好少人

千元以上既機箱,,我念佢地都會主動同樂意同你開箱檢查

我試過真系有問題,除左箱入面其他野都無哂。
uncertain 發表於 2011-5-25 17:10

你回家後咪上唔到機? 好冇癮?   而且仲要追回物品都要唔少時間bor

回復 7# uncertain

-口-  你就咁睇個箱有冇比人開過??