[開箱] antec one 開箱

先係個箱先啦
其實佢都比310果d case再大左dd咁

正面 有2個usb3.0 2個耳筒插 開機reboot咁喇

上面 本身已經裝左隻 12cm fan

另外果面

後面 下置火牛

跟機送嘅~
有hdd批架喇 仲有d羅c 銅柱 usb3.0->2.0 同埋好好人有2條索帶

前置usb3.0 插頭

control panel

2個case fan 行3pin嘅

入面內龍  已經上好銅柱

前置12cm 風扇位  
前置把12cm 只可以用佢d長羅c
同埋只係可以上2隻角(因為只係開左2個孔同得2條羅c)

極速砌好後

pros:
咁嘅價 有前置usb3.0
有全黑化 磨沙處理
通風幾好 側版把12cm 係吹display (因為呢加cpu都唔係咁勁)
tools free設計
免拆機換hs
鋼水比gtr同cm果d平case都係厚d
下置火牛仲有埋可拆式隔塵網
可裝2.5吋hdd

cons
只係得3個5.25
(最頂果個用左來做panel fake左我一獲...)
背版係用唔到來走線....
無送前面隔塵

個人感受!?
得果4粒羅c係黑色T_T 想上火牛果隻都用埋黑都唔得T_T
同埋想問下有無d 係 usb 3.0 19pin 轉番做背版果d
因為小弟個mb 無得插前置usb3.0 不過後面又有2個...
同埋d細節做得幾好
主版後面有粒好大嘅海棉去貼住張側版 應該係防震用

how much is it?

I guess it's a gift from Antec X HKEPC open box game...
SSP price is $439, a bit expensive for its class if u ask me...

I guess it's a gift from Antec X HKEPC open box game...
SSP price is $439, a bit expensive for its c ...
akao 發表於 2012-4-4 01:07 PM

呢個價位差唔多喇
COOLER MASTER RC-311P-TWN2 Elite 311 Plus 前置USB3.0 (透明側板) (全黑) 中直立式機殼        HK$ 390
有前置都係差唔多價

如果有透側就完美

GOOD 正呀.有埋我最想要0既USB3.0

如果有透側就完美
kwokut 發表於 2012-4-4 14:36

我個人最憎透側
BTW 火牛多左果d線可以放係硬碟架最底

岩岩先睇到:

背版係用唔到來走線....
cheungmanhoi 發表於 2012-4-4 04:33

緊果幾個走線位拎黎做咩
緊樣除左USB3.0隻箱真係冇任何亮點

我個人最憎透側
BTW 火牛多左果d線可以放係硬碟架最底
louis10022hk 發表於 2012-4-4 03:18 PM

我試過唔係好得xd
岩岩先睇到:

緊果幾個走線位拎黎做咩
緊樣除左USB3.0隻箱真係冇任何亮點 ...
kwokut 發表於 2012-4-4 03:23 PM

唔知呀
因為佢背版同側版之間唔係好闊
隻牛d線粗d/有蛇網/硬d就唔係好得咁....
隻case其實用料都算厚.... 手頭無嘢度...

不過有無人可以答答我
點將個usb3.0 19pin 轉番去背版果2個度
有後置...唔放便呀

雖然USB 3.0 係行19針好似方便左, 但我寧願好似CM 311+用最原始果D USB插頭插去底板背面插口, 因為背面插口平時好難隨插隨用. 寧願自己用幾十蚊買塊前置面板插去底板既19 PIN USB 3.0槽. 咁機箱前面就會有3-4個USB 埠.