我的新機箱 HAF 912

買左呢個機箱都好幾日

對比返以前既機箱, 靜左之餘散熱都仲係好好

加上呢次換箱又換左火數大d既cpu, 佢既表現真係唔錯

將底板搬過去時, 發現火牛條4pin 同 24pin 都唔夠長, 4pin 更係走明線都差d死

個箱好闊, 背線是點走就點走

第一次走背線, 好有成功感

恭喜恭喜

HKEPC又多了一個HAF機箱系列用家了
至於4pin 同 24pin電源線唔夠長的話可以另外買條廷長線上去的
請留意圖中右方4PIN CPU電源廷長線

回復 3# HBV_hongkong

corsair hx/ax牛d線夠長嗎?

回復 4# johnchan123

小弟無用過corsair出既火牛
sorry~

買左呢個機箱都好幾日

對比返以前既機箱, 靜左之餘散熱都仲係好好

加上呢次換箱又換左火數 ...
Sam_Chung 發表於 2012-4-8 21:13

多口一問
點解cpu下吹式散熱器把風扇向上抽風既??

多口一問
點解cpu下吹式散熱器把風扇向上抽風既??
HBV_hongkong 發表於 2012-4-8 22:23

p4 時代遺留落黎的習慣, 以前用p4 咁裝法粒u 會涼d

不過早兩日發覺用響呢個散熱器度兩種既分別唔大, 所以尋日就轉返正常擺法

HKEPC又多了一個HAF機箱系列用家了
至於4pin 同 24pin電源線唔夠長的話可以另外買條廷長線上去的:l ...
HBV_hongkong 發表於 2012-4-8 21:36

之後買左啦, 師兄你個條好靚, 我個兩條都冇包網

我既背線好亂

之後買左啦, 師兄你個條好靚, 我個兩條都冇包網
Sam_Chung 發表於 2012-4-8 22:31

有包網既8PIN CPU電源廷長線要過$30好貴
而其實小弟個HAF X機箱本身有跟一條冇包網既8PIN CPU電源廷長線
只係想個機箱靚少少才買的..........