[請教] HP廠機 Mini Tower

我朋友有一部 約4年前 買入的 HP 廠機 .
現打算 Upgrade 硬件, 但想保留 機箱 和火牛 .
只知係 Mini Tower 設計, 未知能否配合現時的 MATX / ITX 的底板呢?
唔知有冇ching 有經驗可以指點一下呢?  非常感謝!

有無圖參考下

有砌機能力,如可放MATX/itx當然無問題!
但開機,reset,hdd led之類要改,
退針包膠就得,我之前有改IBM 放到MATX !

http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=1747048

回復 3# jackwong717

請問ching 何謂"退針包膠"?

有無圖參考下
ktgrd2142 發表於 2012-6-27 11:34

因為部機唔係我度 (朋友用緊), 搵機會影一影先!

回復  jackwong717

請問ching 何謂"退針包膠"?
ringo_warez 發表於 2012-6-27 16:01

廠機的開機reset,hdd led,power led
多數係一個頭插係底板,
所以要退針,對番邊條打邊條,
包膠即係防止退針後容易short到其他野,
可以用收縮膠包好!

hp機多數用asus板, 應該好易搞

hp機多數用asus板, 應該好易搞
redhothits 發表於 2012-6-27 17:00

無錯
所以應該唔洗"退針包膠"

/forum/viewthread.php?fid=147&tid=1818875&page=1
/forum/viewthread.php?fid&tid&page