[開箱] 淘寶便機箱 M-ATX 先馬天機

第一次開post 同 砌機 多多指教.

舊果個比我粗用到爛晒 所以淘左個機箱用下. 人仔89蚊連國內運費.要usb 3.0 就貴10蚊. 但未計集運黎香港d錢.
機箱連包裝 3.6KG

呢個係包裝, 2重紙盒 仲要係硬紙. 所以機箱到手都係完完整整.

機箱正面個樣, 雖然唔算靚 但比起我幾年前2舊水買o既機箱要好好多.

內籠. 除左個散熱係早幾個月買 其他都係3.4年前砌機果陣用到家下.

買果陣貪佢細細個, 326(L) x 182(W) x 361mm(H). 當然便都係主因.
介紹話佢可以走背線 但要itx先做到 m atx 就做唔到.
cpu散熱器,如果要裝2個3.5hd 最高我估得 10cm多d. 如果好似我咁裝1個照計有14cm.
前面裝到2把12cm fan. 但由於太迫 我都係裝左1個.

呢家希望個箱唔好爆炸, 其他都冇乜要求嫁啦.

回復 1# fatlo01

3.6KG....但集運用SIZE 計,貴死

個箱會唔會界手?

個箱會唔會界手?
sailoralan 發表於 2013-11-15 10:32

唔界...我砌完成部隻手都冇界到

回復  fatlo01

3.6KG....但集運用SIZE 計,貴死
肥寶 發表於 2013-11-14 20:49

如只計重量, 我用開就24人仔搞掂.

樓主, 你點粗用? 我個想佢欄都難..仲好新..
想換新都無借口..

上淘寶睇過

就係唔明點解個箱深32cm但只擺到24cm graphics card

回復 8# ~Mars~

問過,高身顯卡長過32cm會比harddisk 架頂住