有邊D又肥又矮, 又防塵既機箱推介? 要裝到2x3.5"

想當年我問過同樣問題, 就買左SG02一直用到宜家比部二奶機用, 一用就用5年
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... p;extra=&page=1
但呢部機係長放嚮地下, 而又咁多散熱孔, 所以D塵好多
所以問定先

corsair Air 540, 我之前都想出架, 不過我張卡太長用唔到

corsair Air 540, 我之前都想出架, 不過我張卡太長用唔到
乂小南乂 發表於 2017-7-15 18:29

Air540個size已經好大了,請Ching張咩卡,同埋幾長呢?

Thanks!

Air540個size已經好大了,請Ching張咩卡,同埋幾長呢?

Thanks!
mr_juicy 發表於 2017-7-15 23:39

zotac 1080Ti amp, 32.5cm

zotac 1080Ti amp, 32.5cm
乂小南乂 發表於 2017-7-16 00:02

嘩....又真係好長喎

其實540個max. GPU length 已經好長 (320mm)
http://www.corsair.com/en-gb/car ... rflow-atx-cube-case

小弟張Inno3D GTX 1080 Founder Edition 都係266mm, fit 到Air 540

嘩....又真係好長喎

其實540個max. GPU length 已經好長 (320mm)

小弟張Inno3D GTX 1080 Fo ...
mr_juicy 發表於 2017-7-16 00:08

係阿....所以都幾後悔買左呢張, 重得黎又長

係阿....所以都幾後悔買左呢張, 重得黎又長
乂小南乂 發表於 2017-7-16 00:28

非也,Ching其實很有眼光啊。

最近啲display卡無拉拉貴晒,Ching張卡應該比你買時貴了不少啊

540 絕對唔適合, size差太遠
415mm x 332mm x 458mm

SG02: 270 mm (寬) x 212 mm (高) x 393 mm (深)

終於搵到個類似又防塵既,仲可以放6個HDD
Fractal Design Node 304
(W x H x D): 250 x 210 x 374 mm

同SG02差唔多  270 mm (寬) x 212 mm (高) x 393 mm (深)

可惜係Node 304只可以用mITX

540-300呢?
Air 240