[開箱] CORSAIR 460X RGB 光污染開箱-"留CM.死圖要不要重新uploard?"

今日幫朋友砌左部機,本來想開箱,但係發現原來自己冇跑分冇TEST
開係機箱區啦

CONFIG
男主角-Corsair 460X RGB
女主角-MSI 1060GAMING X
第二女主角-WD-BLUEm2 ssd 500GB
第三女主角-SEAGATE 7200 3TB
第一男配角- I5-7600
第一女配角-Corsair H100I
男配角爺爺 HX750 (冇I,白金牛)
男主角媽媽- ASUS Z270F gaming
男主角媽媽個妹-Crucial 8GB 2400 DDR4 X2
開左部新戲叫幻彩詠悉尼
RGB狂 先來3段片

https://www.youtube.com/watch?v=6pHM9hqBboM
https://www.youtube.com/watch?v=nf6Ceqnd_QU
https://www.youtube.com/watch?v=J0xlPwCTTq8

認真介紹 先來有人我有部分
PSU護罩,同時可以將D線收哂入去,咩都睇唔到

頂部係磁吸隔塵網-貴箱都有,算人有我有

支援ATX MAINBAORD 可以上120/240/360冷排

前面都有隔塵網(不過影唔好)

個性系列

左邊既RGB AN CONTROL 配合自家既SP120 – 右邊半就係一般箱都會有既USB3.0X2 POWER SW RESET SW 同3.5 AI AO

之後就係正面側面RGB圖

今次張MAINBOARD係冇開機都識RGB 所以有關左機RGB圖= =

好在張顯卡唔係RGB

但係張MB係RGB

今次因為用長身火牛要拆左HDD架先夠位,HDD就咁放左係箱內PSU區 總體覺得唔錯
朋友玩RGB玩到超HIGH

感想-
關於玻璃箱VS膠箱

其實用強化玻璃同膠箱分別真係好大,本身我朋友都7上8落唔知要膠定玻璃好,一去到睇完就知自己一定要玻璃 配合愈來愈來RGB產品 玻璃箱真係好靚
呢隻箱自帶3把好玩RGB扇 好正 改EFFECT又唔洗開箱(我自己用INWIN303 要打開先CONTROL到SP120)

支持開箱!!!
師兄部機好靚,好羨慕心心眼中

支持開箱!!!
師兄部機好靚,好羨慕心心眼中
MarioSK 發表於 2017-7-17 21:44

部機朋友嫁,我出力

好正,自己都心大心細想買 460X 或 570X

用左玻璃箱返唔到轉頭, 而家用緊InWin301

用左玻璃箱返唔到轉頭, 而家用緊InWin301
邪惡的化身 發表於 2017-7-17 22:14

岩岩出左冇耐,你既玻璃路係點

好正,自己都心大心細想買 460X 或 570X
藤堂敏彌 發表於 2017-7-17 21:55

570X 我朋友話反正後面睇唔到
朋友2: 好彩冇買570 唔係後面D線亂到8彩

我: 走線空間應該570鬆動D 但係真係好貴LOL

570X 我朋友話反正後面睇唔到
朋友2: 好彩冇買570 唔係後面D線亂到8彩

我: 走線空間應該570鬆動D  ...
瘋癲的羔羊 發表於 2017-7-17 22:16

師兄覺得 460X 比較實際 D ?

好靚, 樓主全部parts夾埋買左幾錢?