[查詢] 請問有否近似Corsair Obsidian Series® 350D Window

Corsair Obsidian Series® 350D Window

1) 機箱前方位可安裝280冷排 H115i

2) 機頂位也可同時安裝280冷排 H115i

3) 可以同時安裝1個CD ROM

4) 尺寸細: 450mm深 x 210mm寬 x 440mm高

請問有否近似?

會唔會搵下tt?
好似有類似既野, 機頂一定得, 前置要有5.25位仲要有280真係要慢慢研究下

之前用TT F51, 頂部用H110i玩三文治都得
H115i應該可以裝到, 但三文治就應該唔得

之前用TT F51, 頂部用H110i玩三文治都得
H115i應該可以裝到, 但三文治就應該唔得 ...
邪惡的化身 發表於 2017-7-30 02:37

TT F31應該得,不過放枱面的話就稍嫌比較巨型
*我個芒得19吋,請自行想像
http://tw.thermaltake.com/produc ... .aspx?id=C_00002734

http://www.fractal-design.com/ho ... -series/arc-mini-r2
寧死不用TT

我就睇FD嘅, 不過前280又要用到5.25"又要細, 樓主太貪心
240冷排都仲有計傾
但講到尾, 咁細空間想裝咁多野真係太貪心

那麼只好直接買Corsair Obsidian Series® 350D Window

看過不下十個品牌,
TT的確有2個型號可以接近我要求,
但TT個款好舊,
新款的尺寸要好大才裝到

寧死不用TT

我就睇FD嘅, 不過前280又要用到5.25"又要細, 樓主太貪心
240冷排都仲有計傾
但講到尾, 咁細空 ...
lkl0120 發表於 2017-7-30 12:23

TT有咩問題?

TT有咩問題?
Man@MFHK 發表於 2017-7-30 03:18 PM

你有冇野係自己唔鐘意?

你有冇野係自己唔鐘意?
lkl0120 發表於 2017-7-30 15:40

我只係好奇一個箱有乜原因令師兄你咁痛恨⋯⋯
我部機都係新砌起兩日,F31 Windows呢個箱暫時來講除左塊側玻璃好難上得岩位之外其他方面都幾滿意,同埋官網昆我以為佢有6個3.5 trays原來跟箱得3個。,樣我反而覺得佢靚仔過過大部分既FD,我原先都係睇FD既箱。