[開箱] Phanteks Evolv X (Update 21/12/2018)

等埋星期四打後 Newegg, B&H , EVGA d散件到齊就正式上機

-----
9/11 到埋

未齊新料舊箱+x99頂住先

-----

Evga promotion 1600W T2 149$USD入手~~ 不過要集運我諗要等到11月中至尾先到, 用住宜家隻1000W P2砌住先, 到時蚊線換隻1600W落去就得

仲差幾Parts 料

------

25/11

終於叫做搞掂好部機

依個EVOLV X 上齊機真係好鬼死重, rampage vi extreme 依塊應該係最大既EATX (27.7CM) 係可以用到既
(我開頭都係博下,上網SEARCH極都無咁依個組合)

EATX但右邊底版USB3.0會頂住, 可以用90度轉插解決或者插去底板底部既USB位

------------------------------------------------------------

21/12

兩張xc ultra 風冷頂唔住SLI, 最後換埋FTW 好好多

————————————

通風比上一代EVOLV真係好太多了, 不過要注意今次EVOLV X後面兩道門裝SSD個位如果上哂3~6隻SSD既話SATA線同SATA電線位閂門係會夾到D線幾實下, 所以最好都去買多3個SSD架裝係底版後面比較好, 走線都比用兩道門裝SSD 方便D

要用延長線駁sound card / raid card/ capture card/ lan card既朋友可以試下用依條線, 手工好好

-------------------------------

訂制火牛線要重新整過一套軟線, 以前套鍍銀線太硬用落EVOLV X度有點難走得靚

邊度買?
抬得辛唔辛苦?

邊度買?
抬得辛唔辛苦?
Treo650 發表於 2018-11-6 21:36

正都呀, 依啲野梗係比錢GOGOVAN幫你抬啦

期待!

期待X2

正都呀, 依啲野梗係比錢GOGOVAN幫你抬啦
cheaphin 發表於 2018-11-7 00:32

我自己抬, 最後仲轉返搭地鐵, 好彩都頂得住到最後

我自己抬, 最後仲轉返搭地鐵, 好彩都頂得住到最後
gum 發表於 2018-11-7 18:42

紮鐵師兄?

紮鐵師兄?
Treo650 發表於 2018-11-7 18:53

正常都拉車仔

via HKEPC IR Pro 3.4.0 - Android(2.3.4)

正常都拉車仔  

via HKEPC IR Pro 3.4.0 - Android(2.3.4)
kofz 發表於 2018-11-7 19:27

之前有諗過如果買要帶車仔, 但嗰日冇諗住買, 忽然興起見到有貨就要咗, 見行去的士站唔遠. 但上到地面, 見地鐵站都唔係好遠就直接行咗落去.

紮鐵師兄?
Treo650 發表於 2018-11-7 18:53

紮馬都冇力