[開箱] 新手光害機箱初入門 NZXT H500i

舊有機箱用左幾年 開始睇厭...
行左轉腦場..原來宜家d機箱 開始冇乜 5.25"位....所以最後 揀左H500i  
初初睇 有d奇怪...價錢點解可以爭成$200....原來H500 同 H500i 係有分別  
H500i 係有RGB燈帶 同 機背有個RGB燈同FAN controller  相反H500 只有一個機箱
額外買多左套 姑媽 MF120R ARGB...對比Corsair 同 NZXT既 RGB Fan 好似抵玩d...(純粹價錢上... )
唔講禁多 開箱 ... ( 姑媽扇 最初唔記得影 )

1) 外箱

2) 未上機前 多角度照

3) 開始上機

4) 完成圖

總結:
H500i 機背走線位都好充足, 機背預留左 2個 2.5" SSD架, 機身前面都有足夠位裝水冷冷排
RGB controller 經SATA 拎電, 跟機已經帶住2條RGB燈帶, 另外有3個4針風扇插位
反而 姑媽個 RGB controller有d驚喜 原來入面有磁石 可以唔洗貼膠紙貼係機箱
題外話 VGA條電有咩方法可以走線走靚d

美中不足地方:
3.25"harddisk架 有d失望 冇吸震 冇免螺絲安裝 搞到用多左幾分鐘 上螺絲
跟機2個12cm風扇 竟然唔係RGB..... (好似太貪心)

小弟第一次 做機箱開箱 有不足請見量

師兄試下咁走睇下得唔得  必要時3-4條索帶

師兄請問咩價位?

而家用緊個NZXT, 幾靜

不過我上官網好似全部都係透明側版, 唔知有無得換返唔透明既

好睇唔好用,前面入風勁差,如果放590嗰啲卡一定好熱

唔喜歡前面入風差

回覆 4# gbslp

我認同