以後都唔敢貪平係JD買野...

原本打算淘個平機箱,見JD自提免運費,買左個爱国者(aigo)炫影黑京东专供版 电脑机箱,199人仔連運費。

事件經過:
4號落單,12號先到香港,前後8日我都算數,因為免運費。

攞左返黎開箱發現後面塊鐵板凹左兩大舊...梗係唔收貨啦...

即刻搵客服搞退貨,影左啲相Proof之後,比左兩個options我:

1. 回贈2千JD豆(二十蚊),件貨照用

2. 安排退貨,一個工作天內回復。

我當然選擇退貨,退20蚊比我托咩...

13號已經講左話要退貨,客服亦話一個工作天後會有專人Email我安排退貨...

15號我都未收到Email,就追問客服,客服話仲同承運商溝通緊...

又過左3日,今日18號我再追問,相同答覆,話仲同承運商溝通緊,真係火都黎...

香港地方淺窄...個機箱紙皮盒超級阻訂....真係明玩野...

想問下大家除左客服,仲有無其他投訴渠道???

真係以後都唔敢再係香港買JD野....

就算回比你京豆都無用,你首先要綁定國內銀行戶口,仲要只接受國內身份證號碼,依家有無改就唔知,我兩年前試過,搵笨

就算回比你京豆都無用,你首先要綁定國內銀行戶口,仲要只接受國內身份證號碼,依家有無改就唔知,我兩年前 ...
7喜 發表於 2019-3-18 13:26

當然唔會上當...愛個凹機箱黎做咩...

宜家好明顯係香港送貨間野唔肯認數,唔想退貨(因為免運費)

回復 2 #7喜

係咩,我經常用京豆都無事,唔通我做過實名認證?

via HKEPC Reader for Android

退貨退貨由香港到強國邊個俾?
依D野香港買姑奶master都唔係好貴..

肯退都冇用, 香港上去運費唔包, 一係你就自己搬上深圳寄

原本打算淘個平機箱,見JD自提免運費,買左個爱国者(aigo)炫影黑京东专供版 电脑机箱,199人仔連運費。

...
tompkyou 發表於 2019-3-18 13:20

呢度見過Antec DP501 HKD$399 掋唔掋?

肯退都冇用, 香港上去運費唔包, 一係你就自己搬上深圳寄
java2 發表於 2019-3-18 15:03

問左客服,包

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)

咁有冇問都退返運費比你?
機箱唔輕打算點寄?

問左客服,包

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)
tompkyou 發表於 2019-3-18 15:47

淘寶,只買200樓下貨品

貴野,只香港門市買

via HKEPC Reader for Android