[開箱] 簡評 K99 ITX機箱

先黎哂一下吉機係點先

基本上係貪佢平又唔限顯示卡高度所以揀佢,雖然加多一百左右有D質地再好D既揀,但係外表同內裏佢係最岩我心水
PROS:
1. 平,箱+顯卡線 + 運費 = 港紙500多D 叫做唔貴
2. 顯卡唔限高,又夠長 裝到我張MSI

CONS:
1. 質地有D淋 有D界手,呢個價位可以話預左,但裝果時都要留意就住上鏍絲
2. 火牛位D鏍絲孔唔準,上得兩粒岩
3. USB 3.0 線好核突
4. 顯卡線固定位置唔準 ,我最尾自已用銅柱升高返D 先岩位

唔理D線裝左一次,覺得硬係差D
強迫症拆過哂由頭又裝過一次,未係好靚但過到自已,叫做第一次砌ITX見得下人掛

師兄你張咩卡?

回覆 2# osimpooh

MSI Gaming X 1070

回覆 3# cyrilhl

散熱和側板尚有空間嗎?

cpu散熱離玻璃大約2cm
顯卡果邊大約1cm

是乎你用咩厚度 你睇返k99資料會有寫 d 限制

回覆 5# cyrilhl

2070gamingZ

你42mm 我56mm

散熱效果如何?

無特別load test,不過就平時上網執下相 間中聽到cpu 風扇聲
可能我宜家未係頂裝fan 問題,之後裝返兩個12cm 係頂夏天應該 ok

有 D 淋咁誇張?
不過睇圖都覺得薄