有冇師兄用緊NZXT H200i +D15塔散

請問呢個機箱夠裝嗎?會不會頂顯卡/RAM

Corsair Vengeance LPX CMK32GX4M2D3000C16 DDR4 3000MHz 32GB Kit (2x16GB) 連黑色散熱片

2060 DISPLAY

ram 就唔頂,H200i 最高支165mm CPU Fan
D15 165mm高,可能會頂玻璃

ram 就唔頂,H200i 最高支165mm CPU Fan
D15 165mm高,可能會頂玻璃
sport 發表於 2019-3-29 23:17

因為見官網都係寫可裝165MM.。。
本身物色左fractal design nano s 不過今日問過又無貨又冇期...

因為見官網都係寫可裝165MM.。。
本身物色左fractal design nano s 不過今日問過又無貨又冇期... ...
kyo123hk 發表於 2019-3-29 23:42

用水冷咪唔洗左頂右頂,成噸重,整彎板,散熱又好過風冷。

用水冷咪唔洗左頂右頂,成噸重,整彎板,散熱又好過風冷。
sport 發表於 2019-3-30 00:06

廢是煩漏吾漏水嗎... 需然都幾年後的事
如果把心一橫用水冷 我諗會用再細既機...

廢是煩漏吾漏水嗎... 需然都幾年後的事
如果把心一橫用水冷 我諗會用再細既機... ...
kyo123hk 發表於 2019-3-30 00:10

我其中一部2011年2500K用 AIO 水冷,用到而家so far so good
d人冇得用就話驚漏水,現在2019年,Asus都出埋水冷,乜都成熟哂,近呢幾年有冇聽過漏水?
不如驚機箱玻璃爆好過,其實風冷d 熱導管也有壽命。

我其中一部2011年2500K用 AIO 水冷,用到而家so far so good
d人冇得用就話驚漏水,現在2019年,Asus都出 ...
sport 發表於 2019-3-30 00:53

風冷話晒都平一半呀...
Antec HCG-650 650W High Current Gamer 80Plus Gold Full Modular
火牛除左呢隻 仲有冇後備選擇? 好似吾係到到有貨

風冷話晒都平一半呀...
Antec HCG-650 650W High Current Gamer 80Plus Gold Full Modular
火牛除左 ...
kyo123hk 發表於 2019-3-30 09:26

D15 $6xx,AIO 360mm排  $938
Antec HCG-650 650W 黃金/旺電 有貨,好野自然多人買,JB 賣到冇貨。
Corsair RM650X-2 CMPSU-RM650X2 650W  $799
Seasonic  Focus+ GOLD SSR-650FX 650W  $830

回覆 9# Odda

Nice, 可以分享下個spec嗎?散熱ok?