[開箱] 終於幫佢哋搬新屋(放返隻MS-06S)

換成Antec P110
放返隻MS-06S落去先至似樣

入風口2邊嘅梳可以拆, 拆完會通風好多

利申P110 Silent用家

回覆 2# youarehere

剛砌完未搞其實我一早知到等陣移除THX!

回復 1 #馬沙

請問你個240排係前面,咁風流向點走?會唔會亂哂?

回復 馬沙

請問你個240排係前面,咁風流向點走?會唔會亂哂?
antonyhk 發表於 2019-4-26 20:40

首先不是240排是280排來,我呢個箱排風係用正壓,風由前面兩把140mm抽入,熱空氣向上流由後面三把120mm抽出卡用左短卡唔會有太大風阻

超级散熱。

超级散熱。
b-29 發表於 2019-4-26 23:06

都夠涼呀,不過我開左冷氣,打機6x度算係咁啦

都夠涼呀,不過我開左冷氣,打機6x度算係咁啦
馬沙 發表於 2019-4-27 00:32

哇P110咁好散熱架??同價位Fractal Design Define C  點睇?

哇P110咁好散熱架??同價位Fractal Design Define C  點睇?
lineage33 發表於 2019-4-27 02:49

我其實買之前都有做功課大家好似孖生兄弟其實只差一些細節上不同Fractal Design Define C的前面板用不是金屬腳,而p110是金屬腳,Fractal Design Define C前面隔塵網不是磁石而p110是磁石,底隔塵網可以打橫側出也是磁石打理比較方便,而Fractal Design Define C 的優點是比較靜音佢側板面板都有隔音物料,而size同散熱性能同價位也差不多就睇自己起好吧,我自己比較起愛前面有個發光logo有人剛相反看自己喜好吧

師兄部機好正喎...............
rick425 發表於 2019-4-27 08:20

都ok嫁7百幾玻璃側透

via HKEPC Reader for Android