回覆 4# alexnh3

12把12 cm 風扇加2 x 8 cm 風扇?
裝360冷排裝不到2 x 8 cm or 2 x 9cm。會頂住。最多裝1把8/9 cm。
不過如果你除了冷排那3把是抽出,另外9把都是抽入的話,感覺後面那把是多剩的。

好奇怪 , 大陸做又怎麼樣 , 現在全世界 70%以上的東西都是大陸做 , 你什麼都不要買好了 , 人要宏觀一點吧 .

回覆 10# s200010098

NEWEGG 我都睇到有 , 依家好似免運費 , 但你之前買個時運來香港有冇凹到?

回覆 11# s200010098

我想 後面2把唔裝 , 前同下抽入 , 頂抽出 , 冷排放側 都係抽入

好奇怪 , 大陸做又怎麼樣 , 現在全世界 70%以上的東西都是大陸做 , 你什麼都不要買好了 , 人要宏觀一點吧 . ...
PeterEggs 發表於 2019-5-12 11:15

唔是睇少大陸,只是大陸廠做唔到台廠果d cnc機箱
點解inwin 個爛鬼itx 箱仔賣6-7舊,自已去睇下

回覆 12# PeterEggs

無。紙箱出奇地完好。他是用fedex 由美國寄空運到香港。可能fedex 較溫柔~~

回覆 13# alexnh3

我不熟如何放。你可能要去散熱區問。
但我覺得冷排應該是抽出。你抽入不就熱住其他野.....

我在正刀見過,不過我在Newegg 買。我買PC-O11 Air RGB

印象中個箱寫是Made in Taiwan。不過無影低。

用 ...
s200010098 發表於 2019-5-12 10:49

借CHH 圖

台灣鋁, 大陸鋼, 完全2回事黎. 由其表面處理
當然, 價錢都唔同, 幾百蚊既話又唔貴, 但唔是以前既聯力

正都賣1280
新蛋賣11XX 未包運費
京東賣緊779人仔 免運費到香港自取點

計落好似京東買最抵

借CHH 圖

台灣鋁, 大陸鋼, 完全2回事黎. 由其表面處理
當然, 價錢都唔同, 幾百蚊既話又唔貴, 但唔是 ...
EVIS 發表於 2019-5-12 23:58

剛剛看了techpowerup的,是Made in China.
不過坦白說,新貨暫時不覺有什麼分別。可能要日子耐了才看到分別。

PC-O11 WX.....他是較大,用來玩全水是不錯。