[開箱] ITX-RAIJINTEK OPHION EVO

舊機SSD打柴順便將5820K M.ATX 微升級(轉會) AMD 2700 ITX

CASE:RAIJINTEK OPHION EVO
CPU:AMD 2700
MB: ASUS ROG STRIX B450-I GAMING ITX
DISPLAY CARD:ZOTAC GTX 1660 TI
SSD:Samsung M.2 970 EVO Plus 500GB
PSU:舊機CM V850 GOLD
AIO LIQUID COOLER:Alphacool Eisbaer (Solo)+EK-CoolStream SE 120

隻火牛後面鐵片一定要拆,如果唔係D線會頂風扇

到頂玻璃問題,加長機殼同玻璃之間距離
killer699師兄 POST:
https://www.hkepc.com/forum/view ... 5&highlight=EVO

淘埋D膠六角柱

小插曲
拖左成2個星期 順便砌埋個2KMON 比相機用

加長到咁,原本跟機卡出黎9MM到(8.7幾MM)加埋果粒6MM,同埋加墊
總長15.3MM

唔加墊就會咁

上機

仲有3MM左右

請問樓主的機箱係邊買的呢? 價錢多少呢?
THANKS

回覆 2# asp123

SSP死角 9XX

師兄, 2只KMON係點玩架?

回覆 4# luixyz

1隻黎 接相機方便對焦

回覆 5# JimmyLuk

算元無多的相呀

自上個POST後我都改左好多野

用左一排...真係好鬼多塵

另外順便問下樓主蓋面用液金提升多嗎...
屋企有剩半支, 但係懶得用

自上個POST後我都改左好多野

用左一排...真係好鬼多塵

另外順便問下樓主蓋面用液金提升多嗎...
屋企有 ...
killer699 發表於 2019-5-24 02:34

嘩,led ram,
cpu 溫度我無比較過,一買番黎就上液金
個水冷頭改左銀色同紅光,厲害
入塵方面我用3m 海綿貼封個頂同後方限制返唔好抽咁多熱空氣 同無咁多塵,
遲d出隻 sligersm550/560同依個箱內部好似差唔多,留意緊會唔會頂水冷頭

via HKEPC IR Pro 3.5.1 - iOS(2.4.1)

嘩,led ram,
cpu 溫度我無比較過,一買番黎就上液金
個水冷頭改左銀色同紅光,厲害
入塵方面我用3m 海綿 ...
JimmyLuk 發表於 2019-5-24 08:59

SM560點裝水冷?

回覆  JimmyLuk

算元無多的相呀
luixyz 發表於 2019-5-22 18:33

過幾日補下

via HKEPC IR Pro 3.5.1 - iOS(2.4.1)