AIGO 同PHANTEKS 都冇事

回復 18 #jzllee

點樣退貨

回復 jzllee

點樣退貨
Reits888 發表於 2019-7-23 22:02

要在JD個網頁, 揾番你的訂單, 睇番你張單. 送完貨的訂單有一個"退貨"欄, 按了就等如申請RMA, 過一段時間你在睇番, 在我的訂單網頁下面有個"返修/退換貨", click入 去睇番你個case既進度. JD批了RMA後.跟住我都唔記得㩒邊度搵到去香港個回收中心, 你要自己courier件貨去, 上傳張courier收據俾CS, 費用US$20内, 跟住就係等.

我前後和CS 有23封email, CS最初以為我知個流程, 我在家等了 2星期都没有人跟進, email問CSオ知道係要我包好寄番去, packing 要完整. 至於邊到揾D選項, 有D自己摸, 有D 靠CS email/電話教.

聽講上面依家連順豐都唔肯收玻璃件

回復 24 #jzllee

退貨運費 Jd 賠唔賠
Thanks

回復 jzllee

退貨運費 Jd 賠唔賠
Thanks
Reits888 發表於 2019-7-24 09:28

除咗courier送貨上住宅收嗰HK$20外, 全部費用(包國內至香港運費)賠唒.

不過所有賠償用人民幣結算, 你可能蝕滙價.

同款~ 我上次買~JD 直落...包裝有問題 應即時打開..

同款~ 我上次買~JD 直落...包裝有問題 應即時打開..
qq200367 發表於 2019-7-24 21:48

Courier 一放低就掉頭走, 簽收都唔駛. 我即刻開箱, 發覺碎玻璃, 個courier一早落咗樓, 打電話同佢講, 佢就話揾JD客服, 唔通可以叫到佢返嚟搬走唄.

Courier 一放低就掉頭走, 簽收都唔駛. 我即刻開箱, 發覺碎玻璃, 個courier一早落咗樓, 打電話同佢講, 佢 ...
jzllee 發表於 2019-7-25 00:07

似乎明知喎

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)